Boucaut: "De Bleeckere sprak me moed in"

Boucaut: "De Bleeckere sprak me moed in"
Foto: © SC

Drie scheidsrechters gaven in Het Nieuwsblad een blik achter de schermen. Daaruit bleek dat professionalisering de scheidsrechters zou kunnen helpen om het niveau op te krikken en ook dat de refs onderling goed overeenkomen.

"We hangen goed aan elkaar", aldus Joeri Van de Velde. "We zullen elkaar een sms'je sturen of eens bellen voor een wedstrijd voor het vertrouwen."

Alexandre Boucaut kreeg zelfs bemoedigende woorden van Frank De Bleeckere: "Toen de wedstrijd Standard - Club Brugge er aan kwam heeft hij me gebeld en moed ingesproken. Hij had hetzelfde meegemaakt met Mourinho voorafgaand aan de CL-match tussen Barcelona en Real Madrid", aldus Boucaut - refererend aan het bericht van Club Brugge op haar website over de prestaties van de ref.

De scheidsrechters zijn er verder van overtuigd dat een profstatuut hen zou helpen om het niveau op te krikken. "Maar fouten zullen er altijd gemaakt worden. Arbitrage is geen exacte wetenschap", aldus nog Boucaut.

Het is niet de eerste keer dat een professionalisering van de scheidsrechters op de agenda komt. De KBVB liet begin deze week nog verstaan dat op termijn fulltime profarbiters de dienst moeten gaan uitmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties