Genkse goudhaantjes willen weg

Genkse goudhaantjes willen weg
Foto: © SC

In de schaduw van het succesverhaal van de Genkse jeugd - met het nieuwe complex als klap op de vuurpijl - hebben een aantal jongeren aangestuurd op een vertrek bij de Limburgse club. Vooral Anthony Limbombe is duidelijk: "Zo kan het niet verder."

"In het seizoensbegin kreeg ik mijn kans. Ik deed het lang niet slecht, maar toch werd ik uit de ploeg gezet. Ik kan me hoe langer, hoe minder vinden in deze situatie. Er moet een oplossing komen, want zo kan het niet verder." 

Zo liet Limbombe het optekenen in Het Laatste Nieuws. Hij zou zelfs aansturen op een definitief vertrek, in plaats van een uitleenbeurt. Algemeen directeur Degraen countert: "We onderhandelen al zes maanden met zijn entourage. Dat zouden we niet doen als we als club niet in hem geloven. Als dit zijn standpunt is, dan heeft onderhandelen over een nieuw contract geen enkele zin."

Dan toch een beetje hommeles in Genk? De Limburgers staan tweede en produceren effectief bijzonder veel talent. Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, ... allemaal producten uit de Genkse stal. En nu wil ook Limbombe zijn carrière lanceren elders.

Ook Jordy Croux liet optekenen te willen vertrekken, zij het op huurbasis. "Ik wil uitgeleend worden. In België of Nederland ervaring opdoen om sterker terug te keren, dat is mijn bedoeling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties