Speeldag 16: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Speeldag 16: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Dit weekend beginnen we in onze pintjesliga aan de terugronde. Kijk hier wat de redactie verwacht van deze acht wedstrijden. Vooral het grote blok op zaterdag eist de aandacht op.

Drie van de G5 op zaterdag

Op zaterdag krijgen we zes matchen op ons bord. Onder meer Anderlecht, Racing Genk en AA Gent, toch ook nog steeds bij de G5, komen in actie. Reken daarbij ook nog Zulte Waregem en je weet waar het zwaartepunt van de speeldag ligt. Dé topper, die ligt wel op zondag met Club Brugge tegen Lokeren, maar daar komen we later op terug.

Zaterdagmatchen zijn voor de spelers van Anderlecht alvast een zeldzaam gegeven. Amper tweemaal trad het op de eerste dag van het weekend aan, wel met winst tegen Mechelen en Leuven tot gevolg. De Zebra's zijn alvast gewaarschuwd.

De strijd om plaats zes

Momenteel lijkt het een race tussen twee paarden te worden voor plaats zes. KV Kortrijk en Sporting Lokeren zien dat amper een beekje van één punt hen van elkaar scheidt. Wanneer ze richting beide Brugges, Club op vijf en Cercle op acht, turen, zullen ze enkel bij goed weer iets zien. Een zeetje van respectievelijk vier en vijf punten is daarvoor de oorzaak.

Lokeren moet vol aan de bak om die zee geen oceaan te zien worden. Het speelt namelijk de rechtstreekse confrontatie met Club Brugge. KV Kortrijk lijkt het iets makkelijker te hebben met een bezoek bij OH Leuven.

Gaat Bergen Waasland-Beveren achterna

Vlak na het ontslag van coach Glen De Boeck trok Waasland-Beveren met dichtgeknepen billen richting Sclessin. Op bezoek bij de eerste werd echter een punt weggekaapt na een knal van Siebe Blondelle.

Een punt waardoor Waasland-Beveren alweer wat verder wegliep van Bergen. De rode lantaarn, misschien moeten ze eens in een ander kleur aantreden, zal tegen beter weten in hopen op een gelijkaardig succes in de Waalse derby.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties