Vercauteren geeft raad aan De Bruyne: "Hij moet de keuze maken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Vercauteren geeft raad aan De Bruyne: "Hij moet de keuze maken"
Foto: © SC

Kevin De Bruyne staat binnenkort wellicht voor een belangrijke keuze: verlaat hij Chelsea tijdens de wintermercato? Zo ja, in welke competitie en bij welke club gaat hij dan aan de slag? Voetbalkrant.com besprak de opties van de Rode Duivel met Frank Vercauteren.

Vercauteren lanceerde De Bruyne destijds bij KRC Genk en de middenvelder leek vertrokken voor een knappe carrière. Alhoewel niemand aan de kwaliteiten van KDB twijfelt, kent hij momenteel toch een moeilijke periode bij Chelsea. Hij komt amper aan spelen toe en een verhuur/verkoop in januari dringt zich op.

Maar wat is nu de beste oplossing voor onze landgenoot? “Dat is iets dat hij vooral zelf moet uitmaken”, begint Vercauteren. “Hij moet gaan samenzitten met Chelsea en bekijken wat het beste is voor hem en ook voor de club.”

Waar hij ook aan de slag gaat, de concurrentie zal altijd groot zijn"

“Wat de beste oplossing is kan je echter nooit zeker weten op voorhand. Misschien is dat Duitsland, waar hij vorig jaar al speelde. Maar de concurrentie blijft groot en waar hij ook aan de slag gaat, beloftes op speelminuten zal hij nooit krijgen.”

Ook Atlético Madrid hengelt naar De Bruyne, zou een stap naar de Spaanse top een verstandige keuze zijn? “Bij een club als Atlético wordt er heel veel van je verwacht, hé. Er heerst daar een zware concurrentie. Toby Alderweireld komt er ook amper aan spelen toe en dan kan hem eigenlijk net hetzelfde overkomen.”

Het hart volgen
“Maar nogmaals: ikzelf en andere mensen kunnen niet beslissen wat de beste stap zou zijn voor Kevin. Mocht ik eerst eens een goed gesprek kunnen hebben met hem, dan zou ik weten wat zijn bedoelingen zijn en zou ik er ook beter over kunnen oordelen. Maar hij moet de keuze maken, laten we het de keuze van zijn hart noemen”, besluit Vercauteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties