Westerlo is zijn leidersplaats kwijt

Joris De Wolf
| 30 reacties
Westerlo is zijn leidersplaats kwijt
Foto: © SC

Westerlo is er niet in geslaagd om de drie punten mee te pakken uit de Oostkantons. Op het veld van Eupen gingen de Kempenaars met 1-0 onderuit. Door deze nederlaag zakt Westerlo naar een voorlopige tweede plaats, Eupen pakt de leiding over en is herfstkampioen

De wedstrijd tussen beide ploegen diende zich aan als een interessante partij. Eupen tankte vorige week vertrouwen door met 1-3 te gaan winnen op het veld van RWDM Brussels. Ook Westerlo zat in de goede flow na een knappe overwinning thuis tegen Moeskroen-Péruwelz.

De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Na dertien minuten was het raak. Florian Taulemesse schoot het leer voorbij de bezoekende doelman Koen Van Langendonck. Voor de Fransman was het zijn zesde van het seizoen. Nadien verwaterde het spel een beetje. Beide ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand.

Na de koffie kwam Westerlo gemotiveerder uit de kleedkamer. Leandro Trossard was de bedrijvigste man op het veld. Drie keer was hij heel dicht bij een doelpunt, maar zowel de kruising als thuisdoelman  Deumeland stonden in zijn weg. Westerlo zette nog alles op alles, maar zowel Kennedy, Schuermans als Vandenbergh misten de kansen op de gelijkmaker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties