Anderlecht had eigenlijk in het roze moeten spelen

Anderlecht had eigenlijk in het roze moeten spelen
Foto: © SC

Sporting Charleroi droeg gisteren voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht zijn roze uitrusting, die normaal alleen voor uitwedstrijden voorzien is. Maar normaal gezien had Anderlecht die zelfs moeten aantrekken.

Scheidsrechter Christoph Dierick vond voor de wedstrijd dat de zwart-wit gestreepte uitrusting van Charleroi te veel op de witte truitjes van Anderlecht leek. Het reglement van de KBVB stipuleert duidelijk dat de bezoekende ploeg dan van truitje moet verwisselen, maar dat zag Anderlecht niet zitten. Paars-wit zou dan immers de roze uittruitjes van de Carolo's om de schouders gegooid moeten hebben.

"Wanneer het verschil niet afdoende is, moet de thuisploeg, die het voorrecht geniet in haar eigen kleuren te mogen spelen, aan de bezoekende spelers een reserve-uitrusting ter beschikking stellen die aan dezelfde vereisten qua onderscheid voldoet", zegt het reglement. "De bezoekende ploeg wordt bestraft met een forfait wanneer zij weigert het reglement toe te passen en de bevelen ter zake van de scheidsrechter uit te voeren."

Blijkbaar moet Anderlecht toch een akkoord gevonden hebben met de clubleiding van Charleroi om toch in de eigen uitrusting te mogen spelen en Charleroi in zijn felroze outfit. Het zou volgens ons immers voor heel wat hilariteit gezorgd hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties