Interview Van Der Bruggen: "Het EK is een doel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Van Der Bruggen: "Het EK is een doel"
Foto: © SC

Hannes Van Der Bruggen zit vaak bij de selectie van de nationale beloften, maar door de stevige concurrentie speelt hij maar sporadisch. De middenvelder van AA Gent heeft het EK voor beloften alvast met stip aangeduid in zijn agenda.

Sander De Graeve in Gent

“Het is echt ongelooflijk hoeveel kwaliteit er in deze lichting zit. Als je ziet dat jongens als Batshuayi, Bruno en Tielemans op de bank zitten, dan weet je het wel. Ik hoop dat we ons kunnen plaatsen voor het EK.”

“Dat is echt een doel voor mij de komende maanden en jaren. Bij die ploeg blijven en daar ook zoveel mogelijk spelen. Zo'n tornooi bij de beloften, dat is toch iets speciaals.” Op dat EK kan ook de kwalificatie voor de Olympische Spelen afgedwongen worden.

"Witsel is echt wereldtop"

“Dat hangt er inderdaad aan vast, maar we moeten ons eerst nog kwalificeren. Dat is iets waar we van mogen dromen, maar het belangrijkste nu is Servië en Italië achter ons houden. Als we thuis tegen Servië winnen hebben we genoeg aan een punt op Cyprus.”

De Olympische Spelen was de eerste grote test voor de huidige generatie Rode Duivels met toen vooral Kompany en Dembélé in een hoofdrol. Dromen van de A-ploeg doet Van Der Bruggen wel, maar hij blijft realistisch.

“Dat wordt heel erg moeilijk, maar het is natuurlijk een droom. Als je die kwaliteit ziet, Witsel is op het middenveld echt wereldtop. Misschien lukt dat op langere termijn nog, maar daarvoor moet ik nog heel veel boterhammen eten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties