Ajax stunt en is zeker van Europees voetbal na de winterstop

Manuel Gonzalez
| 8 reacties

Ajax is er in geslaagd te stunten tegen FC Barcelona, vooral de eerste helft van de Amsterdammers was indrukwekkend. In de andere wedstrijd van groep G won Milan overtuigend op het veld van Celtic. Daardoor is Ajax zeker van de derde plaats in zijn poule.

Ajax – Barcelona: 2-1
De Amsterdammers startten verschroeiend aan de eerste helft. De troepen van trainer Frank De Boer hadden er duidelijk zin in en kwamen geregeld gevaarlijk opzetten. Dat overwicht resulteerde al snel in het eerste doelpunt. We waren net geen twintig minuten ver toen Serero er op aangeven van Van Rhijn 1-0 van maakte.

Je zou denken dat Barcelona nadien op het gaspedaal zou staan, maar niets was minder waar. Het was opnieuw de thuisploeg die de goede acties opstapelde. Vlak voor affluiten van die eerste helft kon Hoesen de 2-0 binnentikken. Ajax op rozen.

Het leek een prachtige voetbalavond te worden voor voetbalminnend Amsterdam. Maar amper drie minuten na de koffie beging youngster Veltman een zware overtreding net buiten het strafschopgebied op Neymar. De scheidsrechter zag er toch een penalty in en stuurde de 21-jarige verdediger met rood van het veld. Xavi zette de strafschop simpel om.

Nadien ging Barça even op het gaspedaal staan. Er waren nog pogingen van Neymar, maar Ajax-doelman Cillessen liet niets meer binnen. Een knappe overwinning van de Amsterdammers die door het verlies van Celtic zeker zijn van Europees voetbal na de winterstop. Volgende week maken Ajax en Milan in het Giuseppe Meazza stadion uit wie naar de volgende ronde in het kampioenenbal gaat.

Celtic – AC Milan: 0-3

AC Milan is aan een rotslecht seizoen bezig. Met een dertiende plaats staan de troepen van Massimiliano Allegri ver onder de verwachtingen. De titel mogen ze met twintig punten achterstand op Juventus eigenlijk al vergeten.  In de Champions League was wel alles nog mogelijk. De Rossoneri haalde het op de vijfde speeldag makkelijk van Celtic met 0-3.

Het waren de bezoekers die het besta aan de wedstrijd begonnen. Na dertien minuten was het een eerste keer prijs. Ricardo Kaka maakte er op aangeven van Birsa 0-1 van.

Na de koffie gingen de roodhemden verder op hetzelfde elan. We waren amper vier minuten ver in de tweede helft of het stond al 0-2. De Colombiaan Zapata verdubbelde de voorsprong. Op het uur was het opnieuw raak voor de Italianen. Enfant Terrible Mario Balotelli kon eindelijk nog eens scoren. De stand veranderde nadien niet meer.

Celtic is uitgeschakeld, terwijl Milan het op de laatste speeldag thuis moet afmaken tegen Ajax.