Rednic streng voor El Ghanassy: "Hij mag blij zijn dat hij nog in de selectie zit"

Rednic streng voor El Ghanassy: "Hij mag blij zijn dat hij nog in de selectie zit"
Foto: © SC

Yassine El Ghanassy begon tegen Waasland-Beveren op de bank en dat zinde hem duidelijk niet. Hij viel in, scoorde en verzuimde daarna de fans te groeten. Rednic is duidelijk: "Zoiets kan niet."

Sander De Graeve in Gent

Dat Yassine El Ghanassy geen makkelijke jongen is, wisten we al langer. Misschien kwam hij nu met Mircea Rednic de juiste trainer op het juiste moment tegen. De Roemeen lijkt immers te weten hoe hij het talentrijke woelwater moet aanpakken.

"Ik heb al veel met hem gepraat", aldus Rednic. "Nu moet hij het beginnen begrijpen. Hij heeft veel talent, maar dat alleen is niet voldoende om een goeie voetballer te zijn. Hij moet ook zijn medespelers respecteren én de beslissingen van de coach."

"We zijn nog geen grote ploeg, iedereen moet aanvallen én verdedigen"

"Op Charleroi was Yassine niet goed, Soumahoro viel toen wel goed in. Daarom kreeg hij tegen Waasland-Beveren zijn kans." Er moet vooral defensief beter gewerkt worden. "Die drie spelers (El Ghanassy, Kage en Soumahoro, nvdr.) doen het aanvallend goed, maar verdedigend is er nog werk." 

"In het voetbal heb je nu eenmaal niet altijd de bal. We zijn geen grote ploeg, hé. We willen het wel zijn, maar zijn het nog niet. Wanneer we de bal hebben vallen we met elf aan, wanneer we hem verliezen wil ik ook dat iedereen verdedigt."

"Dat hij de supporters niet ging bedanken, dat kan ik niet accepteren"

De Roemeense oefenmeester vond de reactie van El Ghanassy op het veld goed, maar zijn attitude tegenover de supporters kon niet door de beugel. "Hij kwam in en hij scoorde, dat is goed. Ik ben ook niets met spelers die niet kwaad zijn als ze op de bank zitten, maar de supporters moeten gerespecteerd worden."

"Zij staan er altijd, ook wanneer het slecht gaat. Zonder supporters is er geen ploeg. Je mag best een meningsverschil hebben met de trainers, maar dan nog moet je de supporters gaan danken. Zelfs al speel je goed en scoor je. Hij deed het niet en dat kan ik niet accepteren."

"El Ghanassy kreeg een boete"

Rednic eist discipline. "Ik zeg het één keer en dan moeten ze het begrepen hebben. Als ze een probleem met mij hebben moeten ze me dat zeggen. El Ghanassy deed dat niet. Ze moeten ook vooral niet gaan wenen in de kranten. El Ghanassy mag blij zijn dat hij nog in de selectie zit, hij was één van de 5-6 spelers die een boete kregen." Rednic deelde die uit aan de jongens met overgewicht.

Toch slaat de Roemeen niet enkel, hij zalft ook. "El Ghanassy heeft het begrepen. Zijn attitude op training was erg positief deze week." Wij zetten ons geld alvast op een basisplaats voor de vleugelspeler morgen tegen Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties