Reactie Dury eerlijk: "Mijn plannetje mislukte"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Dury eerlijk: "Mijn plannetje mislukte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem kaapte gisteren een puntje mee uit het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Francky Dury kon zich na afloop vinden in de puntendeling. "Dit is het juiste resultaat."

Cédric De Volder in Kortrijk

Habib Habibou bezorgde Essevee in de absolute slotfase nog een puntje. Francky Dury bekende na afloop van de partij dat hij opgelucht was. "Maar ik had altijd vertrouwen in de goede afloop. Jammer dat het doelpuntje niet eerder viel. Misschien gingen we dan zelfs nog over KVK."

De oefenmeester wilde zich echter niet verstoppen achter de late gelijkmaker. "Mijn plannetje is mislukt. Het was de bedoeling om Kortrijk meteen vast te zetten op de eigen helft. In de tweede helft hebben we dat rechtgezet. Ik zag de grinta die ons eigen is geworden. Ik ben dan ook trots op mijn jongens."

"We trekken scheve situatie toch telkens recht"

"Misschien zat de wedstrijd op Wigan in de eerste helft nog in de benen?", vraagt de Oost-Vlaming zich luidop af. "Maar ik wil dat zeker en vast niet als excuus inroepen. Al bij al is de 1-1 een juiste uitslag op basis van de twee helften."

De vice-kampioen komt in bijna elke partij op achterstand. Wordt dat niet stilaan een probleem? "Daar wil ik eerlijk gezegd niet te veel over nadenken", lacht de voormalige politie-inspecteur. "Ik wil eerder het feit dat we de scheve situatie telkens rechtzetten benadrukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties