FM: Defour proeft ook van de Premier League

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
FM: Defour proeft ook van de Premier League
Foto: © SC

Voetbalkrant.com kijkt de komende weken in de glazen bol van het nieuwe Football Manager 2014. We bekijken hoe het de 25 meest recent opgeroepen Rode Duivels verging in hun carrière. Vandaag is het de beurt aan Steven Defour.

Clubniveau

Bij Porto heeft Steven Defour, nochtans belangrijk voor België in de laatste fase van de kwalificatiematchen, nog steeds geen vaste basisplaats. Ook in het spel gaat het de middenvelder niet voor de wind. Hij speelt ongeveer de helft van de wedstrijden, maar na drie seizoenen werd hij helemaal uitgerangeerd.

Stoke biedt uiteindelijk een oplossing, voor 1 miljoen euro mag Defour opkrassen bij Porto. Daar vindt hij het voetbalplezier terug. Na Stoke probeert hij het op zijn oude dag nog even bij Wolves, maar in het Championship kan hij geen potten meer breken. Na zijn actieve carrière wordt hij coach, maar werk vond hij nog niet.

Nationale ploeg

Bij de Rode Duivels blijft hij doorheen de jaren opgeroepen worden. Scoren lukt hem echter niet meer. De vinnige middenvelder klokt af op 74 interlands en één goal.

Eretitels

Defour pakt bij Porto geen prijzen meer, maar bij Stoke is hij er erg dichtbij. Hij speelt twee maal de finale van de League Cup, maar verliest die telkens. Hij wordt wel in het beste elftal aller tijden van Stoke gekozen én wordt er eens speler van het jaar.

Kijk zelf hoe het de andere Duivels vergaat!

Haal Football Manager in huis en probeer de carrières van Sir Alex, Monsieur Wilmots, Señor Guardiola of The Special One te evenaren. Naast PC en Mac is het nu ook beschikbaar voor Linux. U kan het spel HIER bestellen. Het enige waar u moet voor uitkijken is de verslavingsfactor. Zorg tijdens het spelen steeds dat de kat voldoende eten heeft, steek eventueel The Notebook in de DVD-speler voor vrouwlief en probeer dan eeuwige roem te vergaren als coach.

Bent u benieuwd naar de prestaties van de andere Rode Duivels? Klik dan HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties