Ivoriaanse hommage aan Mandela wordt bestraft

Ivoriaanse hommage aan Mandela wordt bestraft
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opmerkelijk nieuws uit Turkije. De twee Ivoriaanse internationals van Galatasaray, Didier Drogba en Emmanuel Eboué, zullen gesanctioneerd worden door de Turkse voetbalbond voor hun eerbetoon aan de overleden Zuid-Afrikaanse ex-president Nelson Mandela.

De feiten spelen zich af vrijdagavond. ‘Cim Bom’ speelde een wedstrijd tegen SB Elagizspor in het kader van de Turkse beker. Na afloop van de wedstrijd nam Drogba de tijd om zijn steun te betuigen aan de familie van Mandela: “Thank you Madiba”, was te lezen op zijn T-shirt.

Ook Emmanuel Eboué stak zijn bewondering voor de Zuid-Afrikaanse icoon niet onder stoelen of banken: “Rest in peace Nelson Mandela”, was zijn duidelijke boodschap.

Hun op eerste zicht onschuldige daden kunnen beide heren nog duur te staan komen.  Ze moeten komende week voor de disciplinaire commissie van de Turkse voetbalbond verschijnen, meldt de Turkse krant Milliyet Hürriyet. De twee riskeren een boete en een schorsing voor het openbaar maken van slogans met politieke betrekkingen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties