Vanden Borre: "Eén moeilijk moment: toen ik derde keuze was"

Vanden Borre: "Eén moeilijk moment: toen ik derde keuze was"
Foto: © SC

Anthony Vanden Borre staat er weer en ditmaal lijkt er ook een hoofd op de voormalige onbezonnen voetballer te staan. De rechtsachter bekent in HBvL dat hij dit seizoen één keer op zijn tanden moest bijten om niet te hervallen.

Een paar maand geleden verkondigde John van den Brom dat zowel Gillet als Mbemba voor Vanden Borre kwamen in de rangorde voor de plaats van rechtsachter. "Ik vond van mezelf dat ik goed bezig was, maar net dan liet de trainer verstaan dat ik derde keuze was voor de positie van rechtsachter. Derde keuze! Niet eens tweede... Dat was het moeilijkste moment voor mij", bekent Vanden Borre.

"Vroeger was op dat moment de boel ontploft, maar ik kreeg veel steun van de supporters. Ik had toen het gevoel dat ik er niet bij hoorde, maar de fans bleven mijn naam scanderen."

Vanden Borre is volwassener geworden. Dat voel je ook aan de manier waarop hij vrijdag zijn peterschap aanbracht voor het sociaal schoolproject van Anderlecht. "Ik ben geduldiger geworden en heb mijn kijk op de dingen veranderd. Als je hard werkt en doet wat ze van je vragen, krijg je wel weer een kans. Die kwam er uiteindelijk al vrij snel door de blessure van Guillaume, maar die kans is er volgens mij vooral gekomen dankzij het geleverde werk en het geduld dat ik opbracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties