Reactie De fauw ontsteld: "Niet nodig om te verliezen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De fauw ontsteld: "Niet nodig om te verliezen"
Foto: © SC

Zulte Waregem liet vanavond de Europese overwintering uit handen glippen tegen Rubin Kazan. Davy De fauw beseft maar al te goed dat hij vanavond de slaap niet zal kunnen vatten. "Ik ben echt enorm ontgoocheld."

Cédric De Volder in Brugge

Essevee gaf de kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League in het slotkwartier uit handen. Door de 0-2-nederlaag gaat niet Zulte Waregem, maar NK Maribor een Europese winter tegemoet. "De teleurstelling is logischerwijs dan ook heel groot. Het was vanavond helemaal niet nodig om te verliezen."

Zulte Waregem gaf nochtans de indruk voor een puntje te spelen. Hoe ging de kleedkamer voor de aftrap om met de situatie? "Het is vrij moeilijk om voor een gelijkspel te voetballen", gaat de aanvoerder verder. "Vooral voor de koffie was het duidelijk dat ons spel voor geen meter liep. Ik denk dat iedereen te graag wilde."

"Zulte Waregem wilde té graag"

"Ik had er in de tweede helft nochtans een goed oog in", gaat de 32-jarige Oost-Vlaming verder. "De minuutjes tikten weg en het was gewoon belangrijk om geen kansen weg te geven. Het smaakt dan ook extra zuur om die strafschop tegen te krijgen. Ik heb echter geen zin om iemand met de vinger te wijzen voor die fase."

"Uiteindelijk speelde Zulte Waregem niet slim genoeg om de buit binnen te halen", besluit De fauw. "Maar we waren er zo dichtbij, hé. Al kan ik de jongens geen gebrek aan inzet verwijten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties