Mavinga waarschuwt: "We gaan het serieus opvatten"

Mavinga waarschuwt: "We gaan het serieus opvatten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rubin Kazan is al zeker van de groepswinst en hoeft tegen Zulte Waregem dus niet zo nodig te winnen. Ex-Genkspeler Chris Mavinga gaf wel aan toch voor de overwinning te zullen gaan, de opvallend norse coach Kurban Berdyev was heel kort van stof.

Aernout Van Lindt in Brugge

“Ook al zijn we al geplaatst, het is toch weer belangrijk voor het vertrouwen om een goed resultaat neer te zetten”, opende Chris Mavinga de persconferentie. “En dit is ook een mooie gelegenheid om ervaring op te doen met het oog op de toekomst. We gaan het serieus opvatten.”

Aan coach Berdyev werd gevraagd of hij met een B-elftal zou komen opdraven. Kazan doet het met een tiende plaats allesbehalve goed in de vaderlandse competitie, dus staat er klaarblijkelijk toch druk op dit duel: “Iedereen die hier is, is quasi fit. Wie thuis zit, is niet fit.”

En of er gewonnen moet worden tegen Zulte Waregem? “We willen een resultaat behalen dat een positieve invloed heeft op onze coëfficiënt voor het vervolg van ons Europees verhaal”, luidde het niet echt veelzeggende antwoord van de coach.

“Hier nog nooit gewonnen”

Terug naar Chris Mavinga dan maar. Die verdediger heeft een verleden bij Racing Genk. Veel wist hij niet meer van België, maar goede herinneringen aan Jan Breydel heeft hij alvast niet.

“Ik heb hier nooit gewonnen met Genk tegen Club Brugge, dus ik wil nu eens komen winnen hier. Ik herinner me niet veel meer van de resultaten tegen Zulte Waregem in België. We hebben ze in de heenwedstrijd geklopt, dat was het belangrijkste.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties