Reactie Buffel: "In Europa lukt het wel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Buffel: "In Europa lukt het wel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Buffel beleefde gisteren een zware middag tegenover Jelle Van Damme. Ook de flankaanvaller kon de nederlaag van KRC Genk niet voorkomen. "Op training verliep alles naar wens."

Cédric De Volder in Luik

KRC Genk ging gisterenmiddag met de billen bloot in Luik. De Limburgers verloren met 3-1 van Standard en lieten nooit een winnende indruk na. Thomas Buffel relativeerde de nederlaag na afloop. "Iedereen kampt wel eens met een dipje, maar we toonden in de beker en Europa League dat het allemaal nog snor zit."

Vooral de tactiek van Mario Been deed een pak wenkbrauwen een kwartslag draaien. De Nederlander opteerde immers voor drie centrale verdedigers in De Vurige Stede. "Er is nochtans overleg geweest omtrent dat systeem", legt Buffel uit. "Op training verliep alles dan ook naar wens. Maar de Standard-aanvallers zetten hoog druk, waardoor Khaleem Hyland telkens verplicht was om de lange bal te hanteren."

"Kleedkamer hoeft niet te twijfelen"

"Vooral na de koffie was het hek van de dam", geeft de voormalige flankaanvaller van onder meer Feyenoord en wijlen Glasgow Rangers toe. "We slaagden er niet in de bal in de eigen rangen te houden en daar kon Standard optimaal van profiteren. Al denk ik nog steeds dat er een fout vooraf ging aan dat eerste tegendoelpunt."

De Limburgers kijken in de pintjesliga tegen een schamele drie op vijftien aan. Toch wil Buffel niet panikeren. "Het loopt inderdaad eventjes niet, maar dat gebeurt elk seizoen wel eens. Bovendien hoeft de kleedkamer niet te twijfelen over de kwaliteiten. In dat opzicht kunnen we ons verstoppen achter het uitstekende beker- en Europees parcours."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties