"Selectie gebeurt enkel en alleen op het veld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Selectie gebeurt enkel en alleen op het veld"
Foto: © SC

Zaterdag start in het Antwerpse Park Spoor Noord de eerste editie van The Soccer Trophy. Het Antwerpse stadsbestuur is alvast verheugd met de komst van het zaalvoetbalevenement.

Cédric De Volder in Antwerpen

Zaterdag verzamelt voetballend België zich voor een eerste keer in het Antwerpse Park Spoor Noord. Sportizon organiseert er – in samenwerking met onder andere Voetbalkrant.com – de eerste editie van The Soccer Trophy. Alle leeftijdscategorieën zijn er de komende dagen immers welkom om op een perfecte kunstgrasmat de zaalvoetbalkunsten tentoon te spreiden.

Ook het Antwerpse stadsbestuur is verheugd met de komst van het evenement. “Elke voetballiefhebber wordt lyrisch van deze feiten”, aldus Schepen van Sport Ludo Van Campenhout. “Er zijn nu al zo’n 150 ploegen ingeschreven en dat is helemaal geen toeval. Het is nu al een feit dat deze organisatie de komende drie jaar zal doorgaan.”

Bovendien is The Soccer Trophy meteen ambitieus. “Het mooie aan dit toernooi in de laagdrempeligheid”, gaat Van Campenhout verder. “Iedereen kan zich inschrijven en de selectie gebeurt enkel en alleen op het veld. Het is de bedoeling om het toernooi te laten uitgroeien tot het grootste van zijn soort in Vlaanderen. En misschien kunnen we een speler worden op de Europese kaart?”

The Soccer Trophy krijgt alvast de steun van OH Leuven-middenvelder Mohamed Messoudi en Futsal Antwerpen-coach Karim Bachar. “Ik wil hen in één adem bedanken om het peterschap op zich te nemen”, besluit de schepen. “Onze jongeren hebben iconen nodig. Ik denk dat deze twee heren daar aardig voor door kunnen gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties