Dury vraagt om versterking: "We hebben een hele smalle kern"

Dury vraagt om versterking: "We hebben een hele smalle kern"
Foto: © SC

Zulte Waregem kon gisteren op het veld van Anderlecht niet tot scoren komen. Door de blessures van Habibou en Leye was de spoeling voorin ineens dun. "We hebben een hele smalle kern", is ook Dury duidelijk.

Door Aernout Van Lindt

"We hebben een hele smalle kern en dus moeten we in januari de mogelijkheden bekijken", aldus Dury over de weinige wisselmogelijkheden. "Daar ga ik toch op aandringen, of er in januari versterking kan komen om competitief te blijven in play-off I en onze positie misschien te versterken."

"We misten vandaag een aantal spelers en dat merk je dan wel. We hebben wat meer pech gehad", gaf Dury aan. Tegen Anderlecht moest Sylla ineens voorin plaatsnemen, omdat Habibou nog steeds geblesseerd was. Mbaye Leye was al een tijdje buiten strijd.

"Hij heeft dat goed gedaan", vond Karel D'Haene van zijn collega Sylla. "Maar we missen wat scorend vermogen. Habibou is in vorm en met Leye hadden we dit seizoen meer punten gehad."

"Al meer dan 30 wedstrijden"

In de verdediging moest Malanda door afwezigheid van zowel Colpaert als De fauw bijspringen. Misschien ook een gevolg van het vele aantal wedstrijden dat Essevee moest spelen dit seizoen.

"Bovendien hebben we er al meer dan 30 wedstrijden opzitten dit seizoen. Dan is iedereen wat minder fris", aldus nog trainer Dury. "Het wordt nu dus ook een zaak om er nu de riem eens goed af te gooien. 'Ga eens goed op vakantie', dat heb ik tegen mijn spelers gezegd. Vele spelers zijn jong en nog volop in ontwikkeling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties