De Grote Voetbalenquête: Club Brugge wordt kampioen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 68 reacties
De Grote Voetbalenquête: Club Brugge wordt kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken schotelde Voetbalkrant.com de lezers een enquête voor. De komende dagen stellen we de resultaten voor. Vandaag houden we het lekker luchtig met enkele varia- onderwerpen.

Onze enquête werd door meer dan 3.000 lezers opgepikt en ingevuld. Hoe denkt u over onze competitieformule? Wie gaat er met de titel aan de haal? En kan RAEC Mons de rechtstreekse degradatie nog ontlopen?

En we werpen meteen een heilig boompje omver. De Belgische competitieformule zorgde de voorbije seizoenen al voor hevige debatten. Maar de mening van de fans bleef al die tijd overeind: ‘nee’. Maar liefst 75 procent van onze lezers deelt die mening.

Maar wie pakt op het einde van die play-off I de gouden plak? Club Brugge mag volgens onze lezers (eindelijk) nog eens zegevieren. RSC Anderlecht en Standard vervolledigen het podium. Opvallend: de fans van Zulte Waregem denken dit seizoen wel aan het langste eind te trekken.

De statistieken hellen dan weer in het nadeel van RAEC Mons. Meer dan de helft van de lezers vreest dat De Draken – ondanks de recente overwinningen – de rechtstreekse degradatie niet zullen ontlopen. Waasland-Beveren zou in dat geval dan weer op weg zijn naar een eindronde met de tweedeklassers.

Maar wie zijn onze lezers nu eigenlijk? Volgens de enquête schreeuwt een kwart Club Brugge naar de overwinning. Ook RSC Anderlecht, Standard en KRC Genk zijn goed vertegenwoordigd. Maar we moeten dringend extra reclame maken in Oostende en Bergen.

Voetbalkrant.com legde deze resultaten voor aan Franky Van der Elst. Later vandaag kan u zijn mening lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties