De momenten van Caroline Tonnelier: kapiteins voorop in de strijd en respect

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
De momenten van Caroline Tonnelier: kapiteins voorop in de strijd en respect
Foto: © SC

2013 zit er intussen op en afgelopen jaar gebeurde er weer heel wat in voetballand. Onze redacteurs kiezen een ganse week momenten die hen het meest bijbleven of beroerden. Vandaag is het de beurt aan Caroline Tonnelier.

Moment 1: Kapitein voorop in de strijd

Dat Vincent Kompany van onschatbare waarde is voor de Rode Duivels hoeft geen betoog. De kapitein van onze nationale ploeg is niet alleen de rots in de branding in de defensie van Wilmots, hij is ook aanvoerder in hart en nieren bij zowel België als bij zijn ploeg Manchester City. Dat hij zich met hart en ziel geeft voor zijn land, bleek in de wedstrijd tegen Servië.

Tijdens een contact met doelman Stojkovic in de eerste helft liep de Belgische verdediger een gebroken neus, een barst in de oogkas en een hersenschudding op. Reden genoeg voor de gemiddelde voetballer om kermend van de pijn op een draagberrie het veld te verlaten, maar de kapitein van de Rode Duivels wilde van geen wissel weten en speelde de wedstrijd gewoon uit.

Moment 2: Kapitein voorop in de strijd (2)

Buiten het voetbalveld zijn er weinig parallellen te trekken tussen beide heren, maar tussen de lijnen speelden zowel Kompany als Ronaldo een cruciale rol in de kwalificatie van hun land voor Brazilië. 2013 was op internationaal niveau zonder twijfel het jaar van CR7. De Portugees vond bij Real Madrid zowat blindelings de weg naar de netten, maar leidde met zijn neus voor doelpunten ook zijn land naar het WK.

De barragewedstrijd tegen Zweden werd vooraf aangekondigd als hét duel tussen Ibrahimovic en Ronaldo, maar weinigen zullen verwacht hebben dat de tweestrijd zo letterlijk zou gevoerd worden. Nadat de aanvoerder van Portugal zijn team met een doelpunt in de heenwedstrijd al een goede uitgangspositie had bezorgd, kregen we in Zweden een echte Ronaldo-show met Ibrahimovic als voorprogramma. De Portugees opende zelf de debatten en nadat Ibrahimovic even voor een mirakuleuze ommekeer leek te gaan zorgen, deed CR7 helemaal de boeken toe. Met in totaal vier rozen in de dubbele confrontatie zorgde El Comandante er zowat eigenhandig voor dat zijn kunstjes ook in Brazilië te bewonderen zullen zijn. Als voetballiefhebber kunnen we alleen maar hopen dat Ronaldo zijn topvorm ook in 2014 kan aanhouden.

Moment 3: Respect bestaat in de voetbalwereld

Al is de lijst met voorbeelden die het tegendeel suggereren ongetwijfeld een pak langer, toch vielen er ook enkele momenten te noteren die bewezen dat respect toch bestaat in de voetbalwereld. Dat bewezen onder meer de supporters van Club Brugge en Anderlecht afgelopen jaar. Zo scandeerde de aanhang van Club Brugge de naam van Copa na diens ongelukkige botsing met de doelpaal in het duel met Lokeren afgelopen seizoen. Het Brusselse publiek had dan weer een staande ovatie in petto voor Zlatan Ibrahimovic na zijn knalprestatie in de Champions League-wedstrijd tegen PSG.

Scheidsrechters van hun kant krijgen in het algemeen een pak verwijten naar het hoofd, maar op dat vlak waren er de afgelopen weken toch wat uitzonderingen. Zo kreeg Delferière van verschillende spelers complimenten nadat hij de Clásico tussen Standard en Anderlecht in goede banen leidde. Ook voor Boucaut waren er lovende waarden na het duel tussen de Rouches en Club Brugge. In de aanloop naar de wedstrijd gaven de West-Vlamingen nog het slechte voorbeeld door de scheidsrechter reeds vooraf hard aan te pakken, maar na de match toonde De Sutter met felicitaties aan de ref hoe het wél moet.

Nog bij Club Brugge getuigde ook het afscheid van Juan Carlos Garrido van respect. De coach, die toch behoorlijk bruusk aan de kant werd gezet voor Preud’homme, bedankte na zijn ontslag de Brugse fans, spelers, collega’s en bestuur voor de warme sfeer, de samenwerking en de kans die hem geboden werd bij Club. Dat er ook buiten de landsgrenzen nog respect bestaat in het voetbal, ervaarde Garrido dan weer bij zijn huidige club Betis. Daar verliet zijn voorganger Pepe Mel ondanks een laatste plaats in de Primera División de club via de grote poort: de bij de aanhang bijzonder geliefde coach kreeg een emotioneel afscheid van de supporters.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties