Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Vanmiddag stond er heel wat actie op het programma in de FA Cup. Het Aston Villa van Benteke is verrassend uitgeschakeld na verlies tegen derdedeklasser Sheffield United.

Aston Villa-Sheffield United 1-2

Aston Villa, met Benteke in de basis, kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Murphy. Na de gelijkmaker van Helenius een kwartier voor het einde leek de eersteklasser de situatie nog te gaan rechtzetten, maar het waren integendeel de bezoekers met de overwinning gingen lopen. De ploeg uit Sheffield, die in derde klasse tegen de degradatie vecht, behaalde dankzij een treffer van Flynn een verrassende zege. Bij een 0-1 stand miste Benteke trouwens met de kop een uitstekende kans op de gelijkmaker.

Everton-QPR 4-0

Everton, met een veredeld B-elftal en Mirallas en Lukaku op de bank, kende geen moeite met QPR. Aan de rust leidde de ploeg uit Liverpool al met 2-0 dankzij treffers van Barkley en Jelavic. De gewezen speler van Zulte-Waregem speelde zich tegen de ploeg die mogelijk zijn toekomstige werkgever wordt in de kijker. In de tweede helft zorgde hij voor de ruime 3-0 voorsprong, waarna Coleman de eindstand op het bord zette.