De vier 'nieuwe' jongeren van Anderlecht voorgesteld

De vier 'nieuwe' jongeren van Anderlecht voorgesteld
Foto: © SC

Vier nieuwe jongens mochten met Anderlecht mee op stage. Uit de beloftenkern van René Peeters duiken verschillende ruwe diamanten op en tijdens de stage in Abu Dhabi wordt daar verder aan gesleuteld. Wij stellen ze even voor en geven onze mening van hun progressie.

Aaron Leya Iseka

Net als oudere broer, Michy Batshuayi, heeft Aaron specifieke aanvallerskwaliteiten al heeft hij soms matchen waarin hij volledig afwezig is. Dat hij niet de naam Batshuayi draagt, is simpelweg omdat hij de achternaam van zijn moeder heeft aangenomen. Leya Iseka scoorde in de Youth Champions League tegen Olympiakos liefst drie keer, maar in de beloftencompetitie wisselde hij goeie met veel minder goede wedstrijden af. Aan de Congolees dient nog gesleuteld te worden, maar op zijn 17de is hij wel een vaste waarde bij de jongens van René Peeters.

Andy Kawaya

De jongen die het verst staat in zijn ontwikkeling. Razendsnel op de linkerflank waar hij vrijwel alle posities kan bekleden. Zelfs als centrale aanvaller kan hij zijn streng trekken. Kawaya mocht al proeven van het grotere werk bij de A-ploeg en is in zijn progressie zelfs Jaadi, Bourard en Dendoncker voorbij gestoken. Kawaya leunt van alle jongeren het dichtst aan bij de A-kern, maar heeft nog veel concurrentie voor zich. Binnen de gelederen van Anderlecht klinkt het dat de 17-jarige  straks het jeugdproduct wordt dat als nieuwste talent zal doorbreken. Al heeft hij - net als de meeste explosieve spelers - wel nog geregeld last van blessures.

Anthony D'Alberto

Rechtsachter of centraal in de verdediging, dat maakt hem niet veel uit. D'Alberto is een minder bekende naam bij de beloften van Anderlecht, maar is een stevige verdediger die ook aanvallend zijn steentje bijdraagt. Vorig seizoen stond hij veelal in de schaduw bij de 'superploeg' die de Viareggio Cup won, maar dit seizoen kon hij overtuigen bij het tweede elftal. Een back uit de eigen opleiding is natuurlijk altijd mooi meegenomen voor de toekomst. D'Alberto heeft echter nog een hele weg te gaan qua positiespel en tactiek voor hij er helemaal klaar voor is. Al is ook bij hem het talent onmiskenbaar aanwezig.

Xavier Gies

De 17-jarige doelman gooide in de Youth Champions League hoge ogen. Ondanks zijn beperkte lengte als keeper heeft hij uitstekende reflexen en kan hij een verdediging dirigeren. Gies is heel sterk op zijn lijn en ook bij het uitkomen is hij een betrouwbaar sluitstuk. Zijn oproep kan alvast uit voorzorg gezien worden, want als Kaminski zijn zin krijgt en uitgeleend wordt, kan hij een trapje opschuiven in de hiërarchie tot derde doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties