Bondsvoorzitter pleit voor hertekening Belgisch voetballandschap

Bondsvoorzitter pleit voor hertekening Belgisch voetballandschap
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het aan bondsvoorzitter François De Keersmaecker ligt, moet er een duchtige hervorming komen van het Belgische voetballandschap. De Keersmaecker pleit voor een duidelijke scheiding tussen prof- en amateurvoetbal waar iedereen beter van wordt.

"Ik ben het eens dat tweede klasse momenteel moeilijk leefbaar is. Aan die clubs worden dezelfde eisen gesteld als aan eersteklassers, maar zij hebben niet dezelfde inkomsten en nauwelijks of geen tv-rechten. Ik denk dat we naar een betere opsplitsing moeten gaan tussen betaald en amateurvoetbal", zegt hij in S/V Magazine.

"Het niveau van de clubs in tweede is enorm verschillend. Er zijn clubs met een grote achterban of met een rijke geschiedenis, die aanspraak kunnen maken op een plaats in het betaald voetbal. Andere clubs leunen eerder bij het amateurvoetbal aan. Een grotere scheiding dringt zich op, maar daar zal nog stevig gepraat moeten worden. De bond moet daarbij een actieve rol spelen."

"De toeschouwersaantallen in het provinciaal voetbal zijn gedaald. Onder andere omdat er op zondagnamiddag in eerste klasse en op tv wordt gevoetbald. Het voetballandschap is daardoor hertekend. Bij veel kleine clubs staat het water aan de lippen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties