Vercauteren heeft werk voor de boeg: "Het moet zo snel en zo goed mogelijk gaan"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Vercauteren heeft werk voor de boeg: "Het moet zo snel en zo goed mogelijk gaan"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Frankie Vercauteren nam enkele dagen geleden het roer over bij KV Mechelen en leidde intussen ook zijn eerste training. De voormalige Rode Duivel heeft ook al een eerste ontmoeting met de spelers achter de rug: "Het is vooral ontdekken en observeren voor mij."

Vercauteren begon zijn trainersloopbaan Achter de Kazerne in 1997, dus is het een beetje terugkeren naar zijn roots. “Voor een deel is het de oude draad opnieuw oppikken, hé. Maar er is ondertussen veel veranderd en veel geëvolueerd. Maar de mentaliteit en de cultuur van de club ken ik, dat is een feit”, zegt de coach aan KV.tv.

De spelers van Malinwa kregen ondertussen al de kans om hun nieuwe coach te imponeren op training. “Voor mij is het vooral ontdekken en observeren geblazen. Ik moet nu vooral kijken naar het potentieel van de spelers op technisch, tactisch en mentaal vlak.”

“In de oefenwedstrijden bekijk ik dan wat de spelers in zich hebben op het vlak van rendement en efficiëntie. We hebben veel werk voor de boeg en het zal snel moeten gaan”, besluit de ex-coach van KRC Genk en Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties