Interview "Ervaring van Westerlo kan de doorslag geven"

"Ervaring van Westerlo kan de doorslag geven"
Foto: © SC

Dit weekend hervat in tweede klasse de competitie reeds na een korte winterstop. Het blijft ongemeen spannend bovenaan het klassement, maar volgens onze huisanalist, Cisse Severeyns, gaat het uitdraaien op een strijd tussen Westerlo en Eupen.

De twee bovengenoemde ploegen hebben ondertussen al een kloofje geslagen met de rest van het peloton, maar de strijd is zeker nog niet gestreden. "Op zich is het een spannende competitie", steekt Severeyns van wal. "Er zijn er veel die op dat ticket naar eerste klasse azen. Moeskroen-Péruwelz niet vergeten en STVV doet het ook verrassend goed. Maar voor mij steken Westerlo en Eupen er bovenuit."

"Ervaring van McDonald is onbetaalbaar"

En daarbij geeft Cisse de Kempenaren een streepje voor. "Ze blijven bovenaan staan. Ik geef hen het meeste kans om kampioen te worden. Waarom? Ze hebben die mix van ervaring in eerste klasse en ervaring in tweede klasse. Dat kan dubbel klinken, maar het is zo. Zonder eersteklasse-ervaring kan je moeilijk meestrijden om de titel in tweede en daarbij zitten ze nu toch al een aantal jaar in tweede en dat heb je ook nodig om tot het einde te gaan."

"En daarnaast hebben ze enkele jongens die een match op hun eentje kunnen beslissen. Een McDonald bijvoorbeeld. Die man heeft zijn ouderdom al, maar kan een club in tweede zoveel diensten bewijzen. Onbetaalbaar! Kijk maar naar Bart Goor een paar jaar geleden. Dat is onbetaalbaar. Toen McDonald draaide bij Beerschot zag je toch ook dat hij iets kan bijbrengen."

"Ik had ook gedacht dat dit het jaar van Antwerp zou worden"

Moeskroen-Péruwelz en STVV gaan volgens Severeyns net dat ietsje tekort komen. "STVV heeft een vrij jonge groep en ik was al verrast dat ze nu nog altijd staan waar ze staan. Maar volgens mij gaan ze moeten de rol lossen. Eupen is de voornaamste uitdager van Westerlo. Daar moet je niet aan twijfelen. Vooral thuis zijn die heel sterk. Ik heb er zelf nog tegen gespeeld met Cappellen."

Maar natuurlijk bloedt het hart van Severeyns als we Antwerp aanhalen. The Great Old liet het afweten in het jaar dat het moest gebeuren. "Ik had ook gedacht dat dit hun jaar zou worden, maar zoals altijd zijn er wel weer wat problemen op de Bosuil. Maar ze deden toch meer dan degelijke aankopen, maar dan zie je dat het voetbal niet zo ongelooflijk goed is. Het is jammer. Ze moeten al beginnen hopen op een derde periodetitel en via die weg naar eerste is niet makkelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties