FUTSAL: FP Asse-Gooik voorgesteld

FUTSAL: FP Asse-Gooik voorgesteld
Foto: © SC

België maakt zich stilaan op voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Onze nationale ploeg neemt het dan op tegen enkele toplanden. Maar hoe is het met het niveau van de sport gesteld in onze land?

Het Antwerpse Sportpaleis vormt eind januari het decor voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Ook onze nationale ploeg wordt vanzelfsprekend vertegenwoordigd. Maar wat stelt de sport voor in België? Reden genoeg voor de redactie van Voetbalkrant.com om de Belgische eersteklassers voor te stellen. Vandaag: Futsal Project Asse-Gooik.

Voorstelling Team

Clubkleuren: Blauw

Thuiszaal: Sporthal Molenbos, Molenbos 1 - 1731 Zellik

Voorzitter: Baert Martin

Doelmannen:

Antoine Mageren, Tim Van Aeken, Maarten Van Holder

Spelers:

Abdouni Yassine, Adriaenssens Arjo, Anik Aiyoub, Baevegems Ruben, Barboza Bruno, Daali Zakaria, De Doncker Matthias, De Jonge Tom, De Oliveira Damien, El Marnissi Mo, Marco Ferrian, Harram Mustapha, Jaber Mehdi, Kempenaers Dimitri, Laarissi Hamza, Merchani Touafik, Neukermans Jonathan, Pereira David, Teixeira Rafael Bruno, Van Aerssen Arnaud, Vandecasteele Shaun, Vandevelde Gunther, Vandevelde Matthias, Rodrigo Zico

Filosofie

FP Asse-Gooik is enorm ambitieus. In geen tijd werd een topteam uit de grond gestampt en daar eindigt het niet. De seizoensrevelatie eindigde voor de winterstop op een schitterende derde plaats in hun eerste seizoen in eerste nationale. Binnen afzienbare tijd willen ze dan ook een gooi doen naar de hoogste eer.

Palmares

Geloof het of niet, maar negen seizoenen geleden zat FP Asse-Gooik nog in vierde provinciale. Van daaruit ging het razendsnel naar tweede provinciale, waar men deze keer toch drie seizoenen verbleef. Maar dan was er geen houden meer aan: kampioen in derde nationale, tweede in tweede nationale in 2011-2012 en vorig seizoen de bekroning: kampioen in tweede en de promotie naar eerste klasse.

Topper

Jonathan Neukermans is de absolute topper van het team. Neukermans is trouwens al enkele jaren één van de besten in het Futsal. Hij speelde voor topclubs als Morlanwelz, Action 21 Charleroi en bij Sporting Club de Paris. Anik Aiyoub en Mustapha Harram zijn de twee andere internationals van het team.

Extra informatie

FP Asse-Gooik speelt zijn volgende wedstrijd in de Beker van België. Daarin treft het in de heenwedstrijd van de kwartfinale Futsal Hasselt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties