Moet de top zes zich versterken: Standard

Timothy Collard
Timothy Collard
| 47 reacties
Moet de top zes zich versterken: Standard
Foto: © SC

De transfermercato trok zich op 1 januari opnieuw op gang en enkele clubs sloegen al een eerste slag(je). Ook bij de clubs uit de topzes van de Jupiler Pro League gonst het van de geruchten. Maar welke club moet dringend nog gaan shoppen? Vandaag bespreken we Standard.

Door Timothy Collard

Standard is bezig aan een prima seizoen en zette het nieuwe jaar in als leider in de Jupiler Pro League. De Rouches lijken niet meteen van plan om zich serieus te gaan roeren op de transfermarkt. Maar moet er hier of daar nog iets bij? Voetbalkrant.com vroeg het aan analist Franky Van Der Elst.

Aan het begin van de transfermercato gaf coach Guy Luzon meteen aan dat er geen sterkhouders zouden vertrekken op Sclessin. Michy Batshuayi werd genoemd bij onder meer Anderlecht, Arsenal, Everton en Borussia Dortmund, maar een transfer lijkt niet aan de orde.

"Het zit goed bij De Rouches, ze hebben op iedere positie een dubbele bezetting"

“Dat is ook een juiste analyse van Luzon. Volgens mij hoeven ze zich allesbehalve meteen te versterken. Als ze hun vaste kern van 16 à 17 man kunnen houden, dan zijn ze volgens mij goed genoeg gewapend voor de titelstrijd.”

Ook de terugkeer van Buyens juicht Van Der Elst toe. “Achterin is Standard heel sterk, daar zit het meer dan snor. Buyens lijkt bovendien ook klaar om zijn plaats naast Vainqueur opnieuw in te nemen. Het zit goed bij De Rouches, ze hebben ook nog eens een dubbele bezetting op iedere positie.”

Wat met Mpoku?

Het enige waar Standard volgens de oud-international nog moet voor oppassen is Paul-José Mpoku. “Zijn contract loopt af aan het einde van dit seizoen en hij wil niet verlengen. Misschien wordt dat nog een probleem. En wat wil Duchatelet nu precies? Met hem weet je het eigenlijk nooit, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties