"Hazard zal altijd spelen bij Anderlecht, daar ben ik zeker van"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 55 reacties
"Hazard zal altijd spelen bij Anderlecht, daar ben ik zeker van"
Foto: © SC

Thorgan Hazard heeft nu ook zelf aangegeven dat hij naar het Astridpark wil. Anderlecht wil uitpakken op de transfermarkt en heeft zijn eerste grote vis dus bijna beet.

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com besprak de transfersoap met Jos Daerden. “Ik bekijk dat nu allemaal van aan de zijkant, maar het is erg dat je als coach zo afhankelijk bent van je eigen spelers. Om nog maar te zwijgen van de invloed die makelaars en managers tegenwoordig hebben op hun spelers.”

“Je steekt dag in, dag uit je energie in je spelersgroep. En voor wat? Uiteindelijk ben je afhankelijk van de grillen van managers. Als coach heb je in deze moderne tijd niets meer in de pap te brokken. Neem nu Francky Dury. Hij doet het fantastisch bij Zulte Waregem, maar hij blijft maar spelers kwijtspelen. Je kan geen wonderen blijven verrichten, hé.”

"Of Hazard altijd zou spelen bij Anderlecht? Daar ben ik zeker van"

Anderlecht wil zich gericht versterken in januari om zo nog een serieus woordje mee te spreken in het titeldebat. “Als paars-wit in zijn opzet slaagt en zich kan versterken met de namen die circuleren, dan is de kans groot dat ze kampioen spelen. Ze nemen ook geen risico met die transfers, ze bekijken het puur economisch. Als ze de groepsfase van de Champions League kunnen halen, dan verdienen ze weer meer dan 10 miljoen euro, hé.”

Thorgan Hazard wil koste wat het kost naar het Astridpark, maar is dat ook de best mogelijke keuze? “Thorgan zou zich ook bij Zulte Waregem verder kunnen blijven ontwikkelen. Maar het is natuurlijk wel zo dat Anderlecht nog een stap hogerop is. Zijn marktwaarde zal stijgen, hij zal meer kans maken op het WK,… Of hij altijd zal spelen? Als Hazard naar Anderlecht gaat, dan speelt hij. Zeker weten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties