Interview De Petter klaar voor helpende hand: "Ik zal wel scoren"

De Petter klaar voor helpende hand: "Ik zal wel scoren"
Foto: © SC

Je hoorde enkele KVM-supporters bijna tot in Brussel het uitschreeuwen van vreugde, want Steven De Petter is weer fit. Ok, misschien wat overdreven, maar het belang van de middenvelder werd de voorbije maanden door elk bestuurslid, trainer of supporter benadrukt.

Door Johan Walckiers

De Petter stond bijna zes maanden aan de kant met een hinderlijke teenbreuk, maar was net op tijd terug om de volledige stage af te werken. "Ik heb alles meegedaan en ben klaar", laat De Petter weten aan Voetbalkrant.com. "Nu is het aan de trainer om te beslissen, maar ik ben slecteerbaar."

Net op tijd, want KV gaat belangrijke weken in. De volgende negen wedstrijden moeten de jongens van Achter de Kazerne naar veiliger oorden vluchten. "Iedereen beseft dat het belangrijk zal worden. We hebben een moeilijke kalender, maar we moeten 'onze kop er voor leggen'. We hebben genoeg kwaliteiten. En eigenlijk zouden we niet eens in deze situatie mogen zitten", beseft De Petter.

"We hebben het materiaal niet om daar te staan"

En ja, die moeilijke kalender is een feit: zondag Anderlecht, de week erna Genk. "Tja, we moeten ze toch een keer hebben. En langs één kant is dat zelfs niet slecht, want die topploegen geven meer ruimte weg om te voetballen. Wat we niet mogen doen, is naar beneden beginnen kijken. Op dit moment is iedereen nog positief en zitten we nog niet echt in de moeilijkheden. We hebben het materiaal niet om daar te staan, maar de realiteit is er wel."

Zoiets kan natuurlijk wegen op een spelersgroep. "Maar wij hebben een vrij volwassen groep. Er is gezonde spanning, maar we kunnen daar wel mee om. We lopen niet op de toppen van onze tenen rond op de club. Elke voetballer wordt wel eens geconfronteerd met druk. Het gaat er om hoe je daar mee om gaat."

"Vercauteren? Positief!"

Jullie bekeken de video van Anderlecht tegen Wolfsburg. Leerde je daar iets uit? "Je leert daar altijd wel iets van. Je kan je directe tegenstander eens volgen en je ziet ook de looplijnen van Anderlecht. Want het mag dan een oefenmatch geweest zijn, die zullen niet zoveel veranderen. Maar natuurlijk zullen er nog nieuwigheden zijn, want er zullen wel wijzigingen zijn in vergelijking met die match."

En de nieuwe trainer kent de tegenstander natuurlijk goed. Maar wat voor indruk liet hij na op de spelersgroep? "Positief", vindt De Petter. "Het was kort dag en hij wil veel werk doen in korte tijd. Maar de trainingsintensiteit was hoog. Hij wil er ook zijn looplijnen inpompen en daar hebben we het nodige voor gedaan."

Nu De Petter terug is, wordt er ook naar hem gekeken om het scorend vermogen op te krikken. "Dat weet ik. (lacht) Ik pik wel makkelijk een goaltje mee en ik denk niet dat die teen daar iets aan veranderd heeft. Daar maak ik me absoluut niet ongerust over. Ik zal wel nog een paar keer scoren", zegt hij vol vertrouwen. "En het is ook niet zo dat het enkel naar mij is dat gekeken moet worden. We moeten allemaal aanvallen en allemaal verdedigen. Zo wil de coach het ook: iedereen op zijn kwaliteiten benutten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties