Rednic: "Beter gewapend voor de 4-4-2"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Rednic: "Beter gewapend voor de 4-4-2"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Vandaag werden de vijf nieuwkomers van AA Gent voorgesteld. Coach Rednic is tevreden met de inspanningen van de club. Ook de twee recentste aanwinsten, Diabaté en Milicevic, kunnen hem plezieren. Beide spelers zitten in de voorlopige kern van 20 voor de partij van morgen tegen Kortrijk.

Sander De Graeve in Gent

"Ik ben tevreden", aldus Rednic. "Het zijn twee spelers die de competitie kennen én erg polyvalent zijn. Diabaté kan zowel op de linksachter als centraal achterin uit de voeten. Milicevic kan zowel als schaduwspits, nummer tien en flankspeler uit de voeten." De competitie kennen, het was een belangrijke factor bij de meeste nieuwkomers.

Enkel Ante Puljic moet het Belgische voetbal nog leren kennen. "Ik dacht eraan om hem te laten starten tegen Kortrijk, maar één week is te weinig. Hij heeft nog tijd nodig om zich aan te passen aan de manier van voetballen hier." Ook Diabaté zal, wegens een gebrek aan ritme, nog niet meteen inzetbaar zijn.

"Naar het profiel van Milicevic waren we op zoek"

Rednic had de Ivoriaan al enkele keren onder zijn hoede. "Diabaté moet, net zoals toen ik hem bij Standard haalde, de concurrentie versterken. Toen was Jelle Van Damme daar de vaste waarde. Met concurreren bedoel ik echt vechten voor die plaats, hij komt niet als doublure. De beste speelt. Diabaté heeft veel kwaliteiten en is goed in het duel. Hij heeft ook een goede ingesteldheid, je hebt er nooit problemen mee."

Milicevic moet voor de assists zorgen, daar wrong het schoentje al eens bij AA Gent. "Je ziet het aan zijn statistieken, hij is één van de spelers met de meeste assists achter zijn naam in de hoogste klasse. Naar zijn profiel waren we ook op zoek."

Met de komst van Milicevic lijkt Gent ook beter gewapend om de 4-4-2 te spelen, het favoriete systeem van Mircea Rednic. "Dat klopt, maar we gaan niet zomaar veranderen om te veranderen hé. Met de komst van Diabaté kan het ook zijn dat Nana Asare een rij opschuift."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties