Speeldag 22: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Speeldag 22: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

De 22e speeldag trapt vanaf morgen de winterstop naar het verleden. Net als voor een nieuw seizoen is het uitkijken naar de nieuwkomers, zowel spelers als trainers. Wie komt het best uit de winterstop? Volg het op de voet op Voetbalkrant.com.

Enkel Oostende gehinderd door beker

Opmerkelijk, alle teams die dinsdag of woensdag aantraden in de kwartfinales van de Beker van België spelen tegen elkaar. Gent neemt het opnieuw op tegen Kortrijk, Zulte Waregem treft Genk en Lokeren kijkt Cercle Brugge in de ogen. Enkel Oostende lijkt de pineut. Zij moeten met 120 minuten in de benen zaterdagavond vol aan de bak in Luik tegen een okselfris Standard. Met de kwalificatie in het achterhoofd zal het de West-Vlamingen allicht worst wezen, maar we wachten af hoe het verschoten kruit van woensdag morgen meespeelt.

Geslaagde stages?

Verder blijft het op die goed gevulde zaterdagavond uitkijken naar de ploegen die we deze week nog niet aan het werk zagen. Een stage wordt immers afgerekend op de eerste wedstrijden met inzet. Kan Charleroi het verlies aan kwaliteit opvangen? Trekt Bergen de lijn door? We zijn benieuwd.

Zondag: het dak eraf in Mechelen? Wie haalt het in de strijd der gewonden in Waregem?

Zondag belooft interessant te worden. Franky Vercauteren neemt het in Mechelen met zijn nieuwe club op tegen zijn oude liefde. Als de thuisploeg kan winnen van de Brusselaars durven we er prat op gaan dat het dak er opnieuw af zal gaan achter de kazerne. Een heel ander verhaal is het bij Zulte Waregem - Racing Genk. De twee ploegen in zwaar weer vechten een levensbelangrijk duel uit. Wie het haalt, dat durven we niet voorspellen. Essevee boette in aan kwaliteit en Racing Genk zat voor de winterstop in een fameuze dip. Een dubbeltje op z'n kant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties