Team speeldagen 11 tot 20

Team speeldagen 11 tot 20
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De winterstop is voorbij, straks beginnen we terug aan de laatste rechte lijn richting play-offs. Hoog tijd om even na te kijken wie indruk maakte tussen speeldag 11 en 20.

Door Aernout Van Lindt

Na tien speeldagen maakte Voetbalkrant.com al een eerste tussentijdse evaluatie om eens te bekijken wie er tot dusver de uitblinkers waren op de Belgische voetbalvelden. We kozen logischerwijze voor elf basisspelers, maar voor de gelegenheid namen we er ook nog zeven bankzitters bij. Dat doen we nu nog eens dunnetjes over. Op het einde van het seizoen komen we ook nog met een ploeg van het seizoen.

Doelman

Kozen we in de eerste tien speeldagen nog net niet voor Mathew Ryan, dan zette hij zich de rest van 2013 wel door. Hoog tijd om hem een nominatie te geven dus. 

Verdediging

We kiezen voor een verdediging met vijf man. Op de rechtsachter lieten we jullie stemmen en Vanden Borre verloor de strijd heel nipt van Meunier voor speeldagen 11 tot 20. Ciman krijgt - net als in de eerste tien speeldagen - opnieuw een nominatie.

Maken ook hun opwachting: Kara, Lukaku en Mbemba. Zij zijn allen op hun manier bezig met onbolstering bij hun respectievelijke teams. Ook al gaat het soms wat minder bij Racing Genk, Kara staat vaak pal achterin. En Lukaku brengt offensief soms leuke dingen bij.

Middenveld

Kunnen we naast Thorgan Hazard en Hans Vanaken? Neen, zoveel is duidelijk. Zij speelden zich de voorbije tien speeldagen week na week in de kijker en zorgden zo voor goede resultaten bij Zulte Waregem en Lokeren.

Op de flanken kiezen we voor Onur Kaya, die zijn goede prestaties bij Charleroi in een transfer zag uitmonden. En ook Mpoku was de voorbije tien speeldagen een sterkhouder, die zorgde voor veel gewonnen duels bij Standard.

Aanval

Hadden we na tien speeldagen nog een duo voorin, dan is Santini ondertussen wat weggedeemsterd. Houdt zich wel kranig: Michy Batshuayi. Hij bloeit helemaal open en vindt het doel ook blindelings.

Bankzitters

En een sterk team herken je aan zijn bank natuurlijk. Kijk maar eens wie wij op de bank hebben moeten zetten: stuk voor stuk helden. Hierbij het volledige elftal en de bankzitters:


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties