Balette: "Goal in cadeauverpakking"
Redactie
| 9 reacties
Balette: "Goal in cadeauverpakking"
Foto: SDG

De partij tussen AA Gent en KV Kortrijk leek lange tijd op een zoutloos gelijkspel te eindigen, maar Stijn De Smet scoorde in extremis de winning goal voor Kortrijk. Assistent-coach Balette zat verveeld met het verlies.

Sander De Graeve

AA Gent verloor immers voor de tweede keer in vier dagen met het kleinste verschil van Kortrijk. Dinsdag zette het die situatie met de penalty's nog recht, maar in de competitie heb je natuurlijk geen strafschoppenreeks. "Hoe later dat doelpunt valt, hoe meer pijn het doet", aldus assistent Peter Balette.

Hij laakt ook de manier waarop de goal tot stand kwam. Rafinha en Neto waren de gebeten hond, zij verloren de bal aan de eigen rechthoek op amper één minuut van het einde. "Het was absoluut vermijdbaar, die bal moet gewoon weggetrapt worden, dat doen ze op alle niveau's zo wanneer het einde nadert. Dit was echt een doelpunt in cadeauverpakking."

"Die kopbal van Neto moest erin"

"Die bal moest daar weg en dat lukte niet, we betalen het cash vandaag." Gent kreeg wel de betere kansen, maar maakte het niet af. "We namen in het begin het heft in handen en creëerden enkele kansen. Die kopbal van Neto in het begin, die moet erin."

Daarna ging het steeds minder bij Gent. "Er kwam te veel ruimte tussen de linie's, waar de tegenstander gretig indook. We leken plots ook schrik te hebben om druk te zetten. We weken en weken en daardoor kreeg de tegenstander meer speelruimte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties