Opwarmen richting EK Futsal: Groep D

Opwarmen richting EK Futsal: Groep D
Foto: © SC

Volgende week dinsdag staat het EK Futsal in Antwerpen op het programma. 12 landen gaan in de clinch op zoek naar de Europese titel. Elke weekdag stellen we u een groep voor van dat EK. Beginnen doen we met groep D.

Door Aernout Van Lindt

In groep D is het natuurlijk uitkijken naar Spanje. Dat land staat eerste op de FIFA-ranglijst (vlak voor Brazilië) en won de voorbije vier keer het EK. In totaal ging het Europees kampioenschap al acht keer door en liefst zes keer wonnen de Spanjaarden.

Ook deze keer zijn ze dan ook de absolute topfavoriet om het EK binnen te halen. De ploeg van Spanje is zeer ervaren en kan bouwen op een rijke traditie. De kans lijkt dan ook bijzonder groot dat zij op 8 februari in het Sportpaleis opnieuw met de oppergaai zullen gaan lopen.

De concurrentie

De tegenstand voor Spanje in de groepsfase moet komen van Tsjechië en Kroatië. In de kwalificatieronde was Kroatië - in 2012 in eigen land nog halve finalist op het EK - veel te klein voor Spanje: 10-0 werd het toen voor de Spanjaarden.

Ook Tsjechië, dat in 2010 nog brons pakte op het EK, zou normaliter geen echte concurrentie mogen zijn voor de Spanjaarden. De Tsjechen plaatsen zich in een voorronde met Nederland wel rechtstreeks.

Kroatië staat momenteel zestiende op de wereldranglijst, in de nek gezeten door Tsjechië. De strijd om de tweede plaats in de poule zou dus wel eens bijzonder spannend kunnen worden.

Speelschema:

29/1: Spanje - Kroatië (18.30 uur)
31/1: Kroatië - Tsjechië (18.30 uur)
2/2: Spanje - Kroatië (20.45 uur)
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties