Deze goalgetters gingen Nicolas Castillo voor bij Club Brugge
Timothy Collard
Timothy Collard
| 58 reacties
Deze goalgetters gingen Nicolas Castillo voor bij Club Brugge

Club Brugge stelt eerstdaags zijn nieuwe spits, Nicolas Castillo, voor. De Chileen moet voor vuurwerk en vooral veel doelpunten zorgen in Jan Breydel. Naar aanleiding van de transfer lijst Voetbalkrant.com de laatste aanvalsleiders van blauw- zwart op.

Door Timothy Collard

Mario Stanic

We zouden heel ver kunnen teruggaan in de tijd, maar beginnen doen we eind de jaren negentig. Toen twee Kroaten het mooie weer maakten op Olympia. Mario Stanic speelde amper één jaar voor Club Brugge, maar tekende in dat jaar voor twintig competitietreffers. Hij kroonde zich tot topschutter in de Belgische competitie en speelde nadien onder meer nog bij Parma en Chelsea.

Robert Spehar

Meer dan Stanic, was Robert Spehar een goalgetter pur sang. Blauw-zwart plukte de Kroaat weg in zijn vaderland en in het seizoen 1996-1997 ramde Spehar er maar liefst 26 binnen. Het leverde hem dat jaar de topschutterstitel op en later ook een overgang naar Monaco. Spehar speelde onder meer nog voor Verona, Sporting, Galatasaray en Standard, maar haalde nooit meer zijn niveau van bij Club.

Rune Lange

In het spelsysteem van Trond Sollied was Rune Lange een heel belangrijke schakel. De sympathieke Noor pikte geregeld zijn goaltjes mee en in het seizoen 2001-2002 lukte hij zelfs 19 treffers in de Belgische competitie. Lange was graag gezien bij het Brugse publiek en vervult nu nog steeds scoutingsopdrachten voor blauw-zwart.

Bosko Balaban

De soms grillige Kroaat leek vaak ongeïnteresseerd over het veld te sloffen. Maar vergis u niet, SuperBosko was – op zijn manier – wel altijd bij de pinken. Balaban beschikte over een fenomenale traptechniek en tekende voor meerder knappe goals, waaronder verschillende van op vrije trap.

François Sterchele

François Sterchele werd naar Jan Breydel gehaald om de traditie van vlot scorende spitsen in stand te houden. Bij Beerschot had de aanvaller zich ontpopt tot een echte doelpuntenmachine en in zijn debuutseizoen bij blauw-zwart zat Sterchele aan 11 treffers. Maar dan sloeg het noodlot toe. De viervoudige Rode Duivel verongelukte op 8 mei 2008.

Joseph Akpala

Joseph Akpala kende enkele moeilijke jaren bij Club Brugge, waar hij niet meteen zijn niveau haalde van bij Sporting Charleroi. De Nigeriaan bleef – altijd met een grote glimlach – hard werken en in het seizoen 2008-2009 werd hij clubtopschutter met 15 doelpunten. Ook Akpala had een uitstekende band met het Brugse publiek.

Carlos Bacca

Carlos Bacca is de laatste goalgetter die de harten van het Brugse publiek wist te veroveren. De Colombiaan had het de eerste maanden moeilijk in ons land, maar ontplofte in zijn tweede seizoen helemaal. Bij blauw-zwart was hij vorig seizoen goed voor 25 doelpunten, bij zijn huidige werkgever Sevilla zit hij inmiddels aan negen stuks.

Tom De Sutter

Tom De Sutter keerde afgelopen zomer terug naar Jan Breydel, maar mede door enkele blessures, kon hij de hoge verwachtingen nog niet inlossen. De aanvaller die overkwam van Anderlecht zit momenteel aan 7 doelpunten. Een aantal waar De Sutter er wellicht nog enkele wil aan toevoegen.

Nicolas Castillo

Treedt Nicolas Castillo straks in de voetsporen van bovengenoemde spitsen? De Chileen lijkt alvast over de geschikte capaciteiten te beschikken om het te maken bij blauw-zwart. Castillo wordt niet voor niets ‘De Ibrahimovic van Chili’ genoemd. Op papier oogt de deal alvast mooi, maar de 20-jarige aanvaller zal het natuurlijk vooral op het veld moeten bewijzen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties