EK Futsal Delegatieleider Portugal: "Halve finale het minimum"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Delegatieleider Portugal: "Halve finale het minimum"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond begint ook Portugal, één van de schaduwfavorieten, aan het EK Futsal. De Portugezen nemen het in hun eerste match op tegen Nederland. Voor onze Noorderburen is het de laatste kans op kwalificatie. De Portugezen zijn bij een zege meteen geplaatst. Zelf zijn ze ambitieus.

Sander De Graeve in Antwerpen

Het kan wel eens een geladen partij worden vanavond in de Lotto Arena. De Portugezen nemen geen genoegen met een uitschakeling voor de halve finales. "We willen het beter te doen dan twee jaar geleden, toen haalden we de kwartfinale. Het minimum is nu dus de halve finale", aldus delegatieleider Pedro Dias.

"Wat onze sterkte is? We zijn een heel ervaren team met heel getalenteerde spelers, maar ons sterkste punt is zonder twijfel het collectief." Volgens Dias zal het tussen Portugal, Italië, Spanje en Rusland gaan. "Als we de ranking bekijken zijn dat de sterkste teams en de resultaten van de laatste maanden bevestigen dat. Volgens mij worden dat de vier teams die de halve finale halen, al kunnen details in een futsalmatch veel veranderen."

Over het Belgische team kon hij niet veel kwijt. "Ik ben er zeker van dat ze dit tornooi goed voorbereid hebben. Het publiek, de zesde man, zal ook een grote rol spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties