Reactie Dury: "Mogen niet denken dat we er al zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dury: "Mogen niet denken dat we er al zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem en Gent vochten gisteren in de Ghelamco Arena hun heenwedstrijd voor de halve finale van de Beker uit. De bezoekers wonnen met 0-1 en kunnen met een goeie uitgangspositie naar de terugmatch toewerken. Dury wou na de match vooral voorbarige euforie vermijden.

Sander De Graeve in Gent

"Of de Heizel lonkt? Met dingen die lonken moet je oppassen, hé. Soms ga je dan denken dat je er al bent. Dat zou de grootste fout zijn die we kunnen maken. Het zal volgende week nog een moeilijke wedstrijd worden", aldus Dury die toch niet helemaal tevreden was over de prestatie van zijn team. Hij vond dat de laatste pas vaak te wensen overliet.

"We hebben een goeie organisatie neergezet. Het geloof groeide natuurlijk nadat we die goal, een goeie trouwens, scoorden. Ik vind echter dat we voetballend genoeg kwaliteit hebben om die laatste pas beter te kunnen verzorgen. Er lag ruimte in de rug van de defensie en we hebben die niet gebruikt. Misschien lag het ook een beetje aan het veld."

"Na 1 februari keert de rust terug"

Dury prees zich achteraf gelukkig dat invaller Privat de kansen niet kon afwerken. "Nadat Gent Privat inbracht kwamen we enkele keren goed weg. Het waren niet echt uitgespeelde kansen, meer tweede ballen, maar dat neemt niet weg dat we goed wegkwamen."

De laatste weken was er veel te doen over een mogelijke transfer van Hazard naar Anderlecht, nu het einde van de transferperiode nadert, lijkt de rust terug te keren. "We maakten al een woelige maand januari mee. Ik heb altijd gezegd, als de zomerperiode wat rumoeriger is, moet je opletten in de volgende transferperiode." Anderlecht wou Hazard immers deze zomer al inlijven. "We moeten die periode door, na 1 februari keert de rust terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties