Italianen nemen bovenhand in strijd om tv-rechten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Italianen nemen bovenhand in strijd om tv-rechten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De soap omtrent het televisiecontract voor de Jupiler Pro League neemt de contouren van een ware soap aan. Telenet leek aan het langste eind te trekken, maar ondertussen ligt MP & Silva in pole-position.

Telenet wilde - in samenwerking met de Pro League - een nieuwe voetbalzender uit de grond stampen. Zelfs voornaamste concurrent Belgacom was akkoord met de voorwaarden om de voetbalwedstrijden uit te zenden. Niets leek Telenet nog in de weg te liggen om door te gaan met de plannen.

Tot de Belgische Mededingings Autoriteit een negatief advies gaf over de plannen van Telenet. Het BMA vreest immers dat het bedrijf een te zware positie zal innemen in het medialandschap.

Volgens Het Laatste Nieuws ligt MP & Silva nu in pole-position om het contract binnen te halen. Het Italiaanse bedrijf is bereid om zeventig miljoen euro neer te tellen voor de televisierechten. Voor de volledigheid: 55 miljoen euro onmiddellijk en een bonus als het de rechten in het buitenland verkocht krijgt.

De kijker moet zich alvast weinig zorgen maken. MP & Silva verkoopt de rechten gewoon aan de hoogstbiedende en dus wellicht aan Telenet. Het bedrijf heeft ook al de rechten voor onder meer het Amerikaanse, Duitse en Engelse voetbal in de portefeuille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties