Rednic verduidelijkt: "Directie drong aan op test voor Privat en Milicevic"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Rednic verduidelijkt: "Directie drong aan op test voor Privat en Milicevic"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Velen trokken grote ogen voor de bekerwedstrijd tussen Zulte Waregem en AA Gent. Milicevic en Privat, afwezig in de Gentse selectie, zaten doodleuk op de bank. Geen sluwe truc van coach Rednic, zo bleek vandaag.

Sander De Graeve in Gent

Rednic was al vaker onduidelijk tijdens persconferenties, dus werd gedacht dat de afwezigheid van beide spelers in de selectie een vergissing was. Al dan niet met opzet. Vanmiddag bleek dat het om een beslissing van het bestuur ging. "Het bestuur zag dat er erg veel jongeren op de bank zaten voor zo'n belangrijke match en drong aan op medische testen."

De eindbeslissing lag bij Rednic. "Als die testen negatief waren, zaten ze niet in de selectie." Toch lijkt de sportieve inmenging van het bestuur ons vreemd. Een motie van wantrouwen is het nog niet, maar het gaat toch die richting uit.

Met de spelers werd ook een risico genomen. Voor de wedstrijd van zaterdag tegen Oostende zitten ze al zeker niet in de selectie. "Het was een risico, maar het was dan ook een belangrijke match." Bij beide spelers zou de blessure iets verergerd zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties