Luzon: "Ik wens mezelf een voorzitter als Duchâtelet toe"

Luzon: "Ik wens mezelf een voorzitter als Duchâtelet toe"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Guy Luzon is het buitenbeentje onder de trainers in België. Geen enkele coach staat zo dicht bij zijn spelers, maar zijn aanpak rendeert. En dus heeft hij ook geen reden om zijn aanpak te veranderen.

De Gouden Schoen, net na de uitreiking: Michy Batshuayi ligt bijna op de vloer na een grapje van zijn coach, draait zich om en zegt: 'He's really crazy'. En dat is ook zijn bijnaam in de kleedkamer: 'The Crazy One'. Niemand zegt dat achter zijn rug, maar Luzon heeft er geen probleem mee. Net als hij geen probleem heeft als Vainqueur een flesje water over zijn hoofd uitkapt. "We zijn maar aan het plagen, wij lachen veel. Wat andere coaches in België doen, is mijn probleem niet. Dit is mijn persoonlijkheid, die verander je niet. Ik ben gewoon mezelf. De sfeer is los en daar heb ik geen probleem mee. Tenminste, zolang de spelers zich voor de volle 100 procent geven op training", zegt hij in HLN.

Ook met voorzitter Roland Duchâtelet heeft hij een goede band. "Ik vind het een plezier om voor hem te werken. Hij is zo eerlijk, zo rechtuit... Echt een geweldige kerel. Ik wens mezelf de rest van mijn leven een voorzitter als Duchâtelet toe. Hij is de beste voorzitter die ik ooit gehad heb. Zelfs een voorzitter die 20 procent minder goed is dan Duchâtelet, zou ik mezelf nog toewensen. Hij zegt altijd de waarheid, en laat mij en de staf onze zin doen. En nooit heeft hij commentaar op de kern of de opstelling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties