Schepens: "De wintermercato was mijn examen"

Schepens: "De wintermercato was mijn examen"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Gunther Schepens, sportief coördinator bij Gent, had weer een drukke wintermercato. Ondertussen heeft hij ook wat ballast overboord kunnen gooien. Spelers die Viktor Fernandez er absoluut bij wou hebben.

Schepens is blij met wat er tijdens de winter naar Gent kwam. "De vijf nieuwelingen – Uros Vitas is eerder toekomstgericht– spelen allemaal. Zo’n snelle inpassing is niet evident", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Habibou is een scorende spits die zich al van de eerste dag ontpopt als leider. Milicevic is de man die we zochten voor de corners, vrije trappen en de assists. Puljic is de verdediger met snelheid die we nodig hadden. Doelman Sels was een opportuniteit die meteen klaar staat. En Diabaté, die de trainer nog kende van bij Standard, kent de competitie. Ze kostten een stuk minder dan de 3,2 miljoen euro waar men het over heeft. Vroeger was ons probleem dat er omwille van het stadion geen geld was, nu we wel geld hebben is het eigenlijk moeilijker want nu hebben we geen excuses meer. Die wintertransfers zijn eigenlijk mijn examen."

"Toegegeven, de laatste twee jaren is hier minder goed gewerkt. En, eerlijk, ik had heel wat spelers die hier zijn neergestreken niét aangetrokken. Fernandez had van de voorzitter heel veel invloed gekregen, dan moet je je daar bij neerleggen. (denkt na) In principe moeten er komende zomers geen vijf spelers meer bijkomen. Deze club heeft nood aan stabiliteit, regelmaat én resultaten", uit hij zich ook kritisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties