Weggestuurd bij Gent? Garantie op succes

Nicola Cantoro
| 31 reacties
Weggestuurd bij Gent? Garantie op succes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent stuurde de voorbije twee jaar een hele reeks spelers weg. De ene presteerde niet goed genoeg meer, de andere moest nog wat rijpen bij een andere club. Achteraf leek dit zelden een goede beslissing te zijn van de Buffalo's. Elders konden die spelers opeens wel heel goed presteren.

Door Nicola Cantoro

Ibrahima Conté

De Guineeër, amper negentien jaar toen hij bij Gent zat, werd een grote toekomst voorspeld bij de Buffalo’s, maar kon nooit echt een basisplaats afdwingen in het Ottenstadion. Het hoogtepunt bij Gent was zijn doelpunt Europees tegen Sporting Clube de Lissabon. In 2012 werd de speler uitgeleend met een aankoopoptie aan Zulte-Waregem. Daar ontpopte hij zich tot een van de publiekslievelingen en haalde hij een veel hoger niveau dan bij AA Gent.

Elimane Coulibaly

Het moet gezegd: ook bij Gent presteerde Couli goed. Het is niet de meest verfijnde aanvaller, soms tot ergernis van het Gentse publiek, maar hij maakte wel zijn doelpunten en heeft altijd présence in de zestien. In 2012 werd hij transfervrij overgenomen door Beerschot. Daar scoorde hij drie keer waaronder een doelpunt tegen AA Gent.

Door een dispuut met Losada kwam Coulibaly niet meer aan de bak bij de Ratten. Gent viste hem terug op, maar de Senegalees werd nooit de lieveling van trainer Victor Fernandez. Bij Kortrijk kon hij wel terug belangrijk worden. Hij kreeg er terug en basisstek en scoorde dit seizoen al zeven keer.

Benito Raman

Raman werd door Gunther Schepens op jonge leeftijd al aangestipt al toptalent. Eerst moest Raman wat rijpen bij andere clubs. Bij Beerschot was hij vorig seizoen één van de weinige lichtpuntjes.

Raman scoorde vijf keer en liet zich opvallen met zijn snelheid en dribbels. Ook dit seizoen werd Raman opnieuw uitgeleend. Bij Kortrijk is hij niet meer uit de ploeg te denken en in de bekermatch tegen AA Gent scoorde de 19-jarige aanvaller.

Christian Brüls

“Zeer groot talent, maar niet efficiënt genoeg”, zei Victor Fernandez ooit over hem. Hij werd dit seizoen uitgeleend aan het Franse OGC Nice. Daar is hij allesbehalve niet efficiënt. De Duitstalige Belg strooit er met assists en doelpunten en is de laatste tijd dé belangrijke man bij Nice.

Jordan Remacle

Remacle kwam in de zomer van 2012 voor maar liefst anderhalf miljoen over van OH Leuven. Bij Gent kon de flankspeler nooit echt overtuigen. Daarom werd hij uitgeleend aan Waasland-Beveren waar hij na een tijdje zoeken zijn oude niveau van bij Leuven terug leek te halen.

Dit seizoen haalde remacle weer zijn beste niveau. Door een blessure staat de Lokeren-speler al enkele weken aan de kant, maar de spelvreugde die Remacle toonde bij Lokeren was nooit te zien bij Gent.

Stijn De Smet

Onder Bob Peeters werd Stijn De Smet vanonder het stof gehaald bij AA Gent. Even later mocht hij dan onder Fernandez toch beschikken. Hij werd net als Remacle uitgeleend aan Waasland-Beveren en daar vond hij terug de weg naar het doel. De Smet scoorde vier keer in dertien matchen voor de Waaslanders en hielp zo mee het behoud te verzekeren. Ook bij Kortrijk haalt De Smet opnieuw zijn oude niveau. 

In de Ghelamco Arena scoorde De Smet onlangs nog het winnende doelpunt voor Kortrijk. Hij liet het niet na om even zijn mening te geven over de vele spelers die Gent deze winter aantrok. "Het is hier altijd zo geweest, hé. Ik moet zeggen dat ik nu veel gelukkiger rondloop. Ik ben blij dat ik hier niet meer zit", zegt De Smet.

Christophe Lepoint

Voor Lepoint ging het bergaf met het auto-ongeluk en de bijkomende blessure die hij daardoor kreeg. Om terug matchritme op te doen werd ook hij aan Waasland-Beveren uitgeleend. De publiekslieveling scoorde met de Waaslanders nota bene in het Ottenstadion.

De uitleenbeurt was nog niet volledig afegelopen of AA Gent smeekte Waasland-Beveren om Lepoint vroeger naar AA Gent te laten terugkeren. Nu is Lepoint opnieuw de publiekslieveling van de Buffalo's.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties