Wie wint het EK Futsal?
Wie wint het EK Futsal?
Foto: © SC

Vanavond staat de finale van het EK Futsal op het programma. Rusland neemt het daarin op tegen Italië, de strijd van het Iberisch schiereiland is er eentje voor 'maar' brons. En of de Russen topfavoriet zijn, maar ...

Door Aernout Van Lindt

Dat Rusland de finale zou gaan halen, stond een beetje in de sterren geschreven. Met een vijftal Brazilianen in het team is het land steeds hoger gaan klimmen op de wereldranglijst en dus leek een goede prestatie in de lijn der verwachtingen te liggen.

In de groepsfase werd gedarteld, de kwartfinale ging heel vlot en ook in de halve finale tegen Spanje waren de Russen - hoewel niet 100% - stiekem toch de verdiende winnaar. Met dat cv op je naam, zou de finale tegen "maar" Italië intrinsiek geen problemen mogen opleveren.

Fratelli d'Italia

En toch: de Italianen spelen eigenlijk al een heel toernooi niet echt het voetbal van een kampioen, maar ze zitten wel in de finale. Tegen Slovenië werd verloren, tegen de Azeri lagen ze - ondanks een ruime overwinning - onder en ook tegen Kroatië en Portugal was de kwalificatie voor de volgende ronde enigszins verrassend en tegen de gang van het spel in.

De Italianen hebben echter een ploeg op het veld, waar iedereen telkens net iets boven zichzelf uit weet te stijgen. En met Mammarella hebben ze misschien ook wel de beste doelman van het toernooi in huis. Het groepsgevoel en een sterke organisatie, kan dat volstaan tegen het Braziliaanse gallery play?

Lima vs Lima

Los van alles wordt het ook wat uitkijken naar welke Lima het beste uit de verf komt. Eder Lima is al bijna zeker topschutter, maar kan hij zijn overwicht uit eerdere wedstrijden ook omzetten in goals tegen de Italianen?

Of wordt het Gabriël Lima die uitpakt met de snedige moves om - net als in de halve finale tegen Ricardinho/Portugal - de bovenhand te gaan halen? Vele vragen, vanavond omstreeks 22.00 uur weten we het antwoord. Onze reporter ter plaatse zal van de wedstrijd liveverslag uitbrengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties