De fratsen van Copa: gek of geniaal?

Nicola Cantoro
| 30 reacties
De fratsen van Copa: gek of geniaal?
Foto: © SC

Spectaculair, flamboyant, vol emotie… Om maar enkele adjectieven op te noemen die men bij Boubacar Copa zou kunnen plaatsen. De éne keer een held voor Lokeren, de andere keer de schlemiel. Maar dat Copa zijn emoties niet onder stoelen of banken steekt hebben we allemaal geweten.

Door Nicola Cantoro

Onze redactie ging op zoek naar de fratsen van de Ivoriaan, de ene keer positief, de andere keer minder positief.

Copa gaat tekeer tegen Dejaegere

In de match afgelopen weekend tegen AA Gent glijdt Brecht Dejaegere uit en belandt met zijn schoenen tegen de schouder  van Copa. De Ivoriaanse international gaat als een wildeman tekeer tegen Dejaegere die zijn onschuld laat uitschijnen tegenover Copa en de scheidsrechter.

Copa vliegt Lambrecht om de hals

Na de 1-0-zege van Lokeren tegen Club Brugge springt Copa de 79-jarige voorzitter Roger Lambrecht om de hals. De twee lagen enkele weken eerder in de clinch met elkaar door negatieve uitspraken van de voorzitter aan het adres van de Ivoriaan.

Copa vliegt met hoofd tegen de doelpaal

In de lente van 2013 krijgt Club Brugge Lokeren op bezoek. Bij een afstandschot van Club, dat naast gaat, schat de Lokeren-goalie de situatie helemaal verkeerd in. De flamboyante doelman springt naar de bal, maar vergeet even dat er een paal staat tussen hem en de bal die naast zoeft. Een pijnlijke botsing met de paal is het gevolg. Copa blijft even bewusteloos liggen, maar de blessure is niet al te zwaar.

Vreselijke blunders Copa tegen Charleroi en Genk

Zowel tegen Charleroi als Genk verkijkt Copa zich op een afstandschot. De Ivoriaan lijkt twee maal een gemakkelijke bal te moeten klemmen, maar laat die telkens door zijn handen glippen. Een geweldige doelman Copa, al kan je als trainer en supporter soms wel je sok opvreten bij zijn mindere momentjes.

(Vanaf 4:37 min)

Copa scoort tegen Westerlo

Lokeren staat in het seizoen 2012-2013 in de middenmoot van het klassement als het staartploeg Westerlo op bezoek krijgt. Na een 3-0-voorsprong krijgt Lokeren een penalty en, jawel, Boubacar Copa gaat achter de bal staan met nog een halfuur te spelen. De Lokeren-doelman blijft ijzig kalm en legt het leer proper tegen de netten, waarop hij uitbundig viert bij het publiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties