Simons wil absoluut mee naar het WK: "Ik zal alles geven"

Simons wil absoluut mee naar het WK: "Ik zal alles geven"
Foto: © SC

Moet Marc Wilmots Timmy Simons meenemen naar Brazilië? Het is slechts een van de moeilijke keuzes die de bondscoach moet maken, maar wel een van de meest besproken beslissingen.

Ook in Extra Time, met Timmy Simons als gast, had men het over de vraag of de aanvoerder van Club Brugge wel of niet mee moet naar het WK. De speler zelf wil er alles aan doen om er bij te zijn, ook al moet hij wellicht niet op veel speelkansen rekenen.

Wilmots liet wel al uitschijnen dat hij rekent op de groep die de kwalificatie afdwong. Simons was toen wel een vaste waarde in de kern, maar moest zich tevreden stellen met een plaats op de bank. Zelfs bij afwezigheid van een van de titularissen ging de voorkeur uit naar een andere speler.

Speelminuten of niet: "Ik schik mij in mijn rol"

Sonck, die er zelf ook bij was op het laatste WK van de Rode Duivels in Japan, vraagt zich zelf af of het niet pijn doet dat de bondscoach niet écht lijkt te rekenen op Simons. Zelf zou de Ninovieter niet mee willen reizen naar een WK als hij zou weten dat hij niet op speelkansen moet hopen. Simons zelf heeft echter geen probleem met zijn statuut. ““Ik schik mij in die rol. Ik heb daar geen moeite mee.”

Simons wil er alles aan doen om mee te gaan naar Brazilië. “Er zijn nog vijf weken voorbereiding. Ik wil nog zien of iedereen fit is.” De speler van Club Brugge is ook van mening dat de groep nog steeds iemand nodig heeft om af en toe het vuur aan te wakkeren, een rol die hij op zich kan nemen. Bovendien is alles mogelijk als Simons de selectie haalt. “Als de coach me nodig heeft, zal ik er staan.”

Nainggolan? "Bondscoach moet afweging maken"

Een van de belangrijkste concurrenten van Simons voor een plaats in de selectie is Radja Nainggolan. De middenvelder maakte de voorbije jaren indruk in de Serie A en versierde zo een transfer naar AS Roma. “De bondscoach moet de afweging maken”, aldus Simons.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties