Van den Brom: "Voor onszelf zijn we nog steeds de grootste concurrent van Standard"

Van den Brom: "Voor onszelf zijn we nog steeds de grootste concurrent van Standard"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

John van den Brom was wel degelijk aangeslagen zondag, maar hij kon zich al snel herpakken. Toch wordt de match tegen Lokeren een heel belangrijke voor de Nederlander: "Maar we zijn beter tegen grotere ploegen."

Johan Walckiers in Anderlecht

John, hoe heb je deze week beleefd?

"Het is moeilijk als je uitgefloten werd. Maar eens je weer op het trainingsveld staat met de jongens, moet je door. Dat is ook het mooiste voor een coach. Je moet ook wel."

Waren de spelers nog van slag?

"Tuurlijk waren er een paar van slag. Dat is ook nooit leuk om door je eigen fans uitgefloten te worden. Zeker voor de jonge gasten, want zij maakten dat nog nooit mee. Het enige dat je kan doen is hopen dat het een incident was. En natuurlijk winnen en beter spelen."

Heb je het zelf als speler meegemaakt?

"Dikwijls genoeg. Dat kan je enkel parreren door de volgende match wel goed te spelen. Maar we gaan door met de lijn die we volgden. De staf, de spelers en het bestuur trekken nog aan hetzelfde touw."

Die spelers spraken ook hun vertrouwen uit in jou.

"Dat is fantastisch en dat doet deugd, maar aan de andere kant wist ik het ook wel al. In moeilijke tijden moet je als blok naar buiten komen, want je moet er toch allen tesamen uit geraken."

Na de match gingen Proto en Gillet direct met de fans spreken.

"Dat heb ik ook heel erg gewaardeerd. Dat verwacht je ook van die twee. Ze hebben dit al vaker meegemaakt en dat toont de volwassenheid van hen. Daardoor hebben ze 'de kou' er ook direct even uitgehaald."

Na Bergen nu twee grote matchen na elkaar?

"Daar ben ik blij om. Tegen voetballende ploegen doen we het toch altijd beter. Buiten die eerste match tegen Club zijn onze statistieken tegen de grotere ploegen heel wat beter. Het is tegen de kleinere ploegen - met alle respect - dat we punten laten liggen. Dat is ook het verschil met Standard."

Je kreeg veel kritiek om je wissels en je systeem met één spits?

"Daar maken jullie meer drama van dan wij. Alles hangt af van de tegenstander, uit of thuis en de belangen. De spelers weten heel goed wat ze moeten doen in welk systeem. En ik ga me daarom niet aanpassen."

Sommige spelers hadden tegen Bergen last van een gebrek aan vertrouwen...

"Vertrouwen is broos. Als ik de wedstrijden vergelijk met de trainingen is dat een wereld van verschil. Sommige jongens durfden op een gegeven moment de bal niet meer vragen. En dat is het ergste wat je kan aan de hand hebben: dat de spelers angst hebben, want dat is de ergste raadgever. Neem nu Bruno. Als zijn eerste acties lukken, kan die iedereen aan, maar als ze niet lukken, begint hij te twijfelen. Dat zag je ook tegen Bergen."

Kijk je nu naar Standard?

"Alles is mogelijk in de play-offs als je ziet dat Standard eens 24 punten bijna ophaalde. Voor onszelf zijn we nog steeds de enige concurrent van Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties