Julie Biesmans (even) heldin van Luik

Julie Biesmans (even) heldin van Luik
Foto: © SC

Julie Biesmans maakte zich vrijdagavond bijzonder belangrijk voor Standard Fémina. Plots stond de Limburgse ook eens in alle schijnwerpers. En of het haar gegund is. "Ik ben vooral blij dat het Julie is die scoort", hoorden we meer dan 10 keer van verschillende fans.

Door Aernout Van Lindt

Grootspraak moet je van Julie Biesmans zelf niet verwachten. Voor nuchterheid en bescheidenheid scoort ze vlotjes een 9. Punten die ze misschien ook in de kranten wel eens zou verdienen voor haar prestaties. Onder de aandacht eerder bedeesd overkomend, maar alle tijd nemend voor elke fan die met haar op de foto wil.

Een voorbeeld ook voor jonge speelsters, die in haar een rolmodel kunnen zien van hoe het moet. Oerdegelijk op en naast het veld, zonder enige arrogantie. Het geeft Biesmans – Biesje voor de vrienden – een aaibaar karakter, iets vrolijks en toch met de nodige serieux.

Trending topic

De speelster van Standard werd dit weekend even een trending topic op facebook dankzij een aantal van de hierboven ter sprake gekomen foto’s. Wat we ook leerden dit weekend via de sociale media? Een nieuwe uitspraak. Scoren in de laatste minuut met een poeier in de winkelhaak kan vanaf heden door het leven gaan als een Julieke doen.

En Biesmans zelf? Die was ondertussen al terug te vinden op een trainingsveld. “We gaan meteen terug trainen om de volgende wedstrijd voor te bereiden. Op die match ligt nu de focus, want het seizoen is nog lang”, aldus de middenveldster in gesprek met Voetbalkrant.com.

Morgen komt u alles te weten over hoe Biesmans de wedstrijd tegen Twente en haar doelpunt beleefde, vandaag geven we u wel al eens haar doelpunt mee. Omdat voetbal wel eens wat vaker mooi en puur mag zijn:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties