Reactie Balette na zege tegen ex-club: "Dit doet dubbel deugd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Balette na zege tegen ex-club: "Dit doet dubbel deugd"
Foto: © SC

AA Gent won gisteren verrassend, maar knap van leider Standard. Voor coach Rednic en assistent Peter Balette was het de eerste terugkeer naar Sclessin sinds het ontslag van Rednic na vorig seizoen. Peter Balette was achteraf in de wolken.

Sander De Graeve in Luik

"Dit doet dubbel deugd", aldus Balette. "Zowel voor Gent als voor mij persoonlijk. Terugkeren naar de ploeg waarvoor je ooit werkte en dan de overwinning boeken is geweldig. We scoorden ook drie goals tegen een team die dit kalenderjaar nog geen doelpunt slikte." Vijf minuten voor tijd leek het dan toch nog fout te lopen voor Gent. "Niemand in het stadion dacht na die penalty dat wij nog zouden winnen, ook wij niet. Hoe Standard speelde, dachten de meesten dat ze erop en erover zouden gaan."

Rednic en Balette konden de groep veel informatie meegeven over de tegenstander van vandaag. "De tactische bespreking was erg lang, voor sommigen zelfs té lang (lacht). Toch hebben ze die richtlijnen kunnen gebruiken vandaag. Deze overwinning lucht echt op, het toont dat wij als ploeg er nog steeds voor gaan. Ik moest op een gegeven moment heel de bank terugduwen, dat toont aan hoeveel goesting er in de ploeg zit."

"Blijven afhankelijk van anderen"

Een gerichte kopbal van Ante Puljic op hoekschop van Van Der Bruggen zorgde voor de zege. "Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar we wisten dat we kansen zouden krijgen, ook op stilstaande fasen. Bij een Standard dat zo gedreven aanvalt, krijg je altijd kansen. Puljic deed het goed, ja. Vooral omdat hij ook in de voorbereidende actie betrokken was. Deze 2-3 overwinning is echter een overwinning van de hele ploeg. Het is moeilijk om er één speler uit te lichten."

Dankzij de overwinning van Waasland-Beveren op Racing Genk staat Gent nu nog maar drie punten achter op de Limburgers. De Buffalo's zullen wel vier punten meer moeten halen dan Genk. Racing Genk haalde immers al drie overwinningen meer binnen, de scherprechter bij gelijke stand. "We moeten eerst en vooral zelf onze wedstrijden winnen. We blijven wel afhankelijk van anderen, maar het is altijd belangrijk om eerst naar de eigen prestatie te kijken en dan pas naar die van de ploegen rondom ons", blijft Balette nuchter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties