Speeldag 28: De verwachting van de redactie

Speeldag 28: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Speeldag 28 belooft vooral voor de strijd om play-off 1 erg spannend te worden. Onderin moet Leko intussen een pièce de résistance opvoeren wil hij OH Leuven nog uit play-off 3 houden.

Komen Genk en Gent ex aequo?

Wat iedereen enkele weken terug nog had afgedaan als een fabeltje of gekkenpraat, zou dit weekend zomaar kunnen gebeuren. Indien Gent wint van Charleroi en Genk verliest op bezoek bij Anderlecht, komen beide ploegen op evenveel punten. Gent hoopt alvast dat het schockeffect van nieuwbakken Genk-coach Ferrerra net zoals tegen Anzhi achterwege blijft. De Buffalo's moeten dan wel zelf eens een goede prestatie bevestigen. Na de overwinning op Genk lukte dat hoegenaamd niet.

Slaat het Leko-effect aan?

Met grote trom werd Lokeren-middenvelder Ivan Leko plots hoofdcoach bij OH Leuven. Naar het effect van die ingreep hebben we het raden, maar als de Kroaat zijn kenmerkende gedrevenheid op zijn groep kan overbrengen, is Leuven misschien nog tot iets in staat. Moeilijk wordt het zeker, onmogelijk is het nooit in voetbal. We kijken alvast uit naar de eerste passen van Leko in het trainersgild. Al denken we dat hij Leuven ook als speler van dienst kon zijn, mochten transferperiodes niet bestaan.

Super Sunday met inzet

Standard, Standard, Standard.. Het team leek op een nieuwe titel af te cruisen, maar werd door Gent verrassend met de voetjes op de grond gezet. Waar de voorsprong naar de dubbele cijfers schoot de voorbije weken, kan die bij een nederlaag op Club Brugge slinken tot amper vier. In play-off 1-termen zijn dat twee schamele puntjes. Het wordt uitkijken naar wat deze clash ons zondag brengt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties