Reactie Maes: "Rode kaart lag in de lijn van de andere beslissingen"

Maes: "Rode kaart lag in de lijn van de andere beslissingen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren ging met het kleinste verschil onderuit bij KV Mechelen. Na de wedstrijd had trainer Peter Maes weinig goede woorden over voor de arbitrage. "De rode kaart? Die lag in de lijn van de andere beslissingen."

Aernout Van Lindt in Mechelen

De reden voor de nederlaag zocht de coach deels bij de prestatie van zijn team: “Onze tweede helft was niet slecht, maar het valt eens voor dat je na een overwinning tegen een topper als Anderlecht de week nadien 10-15% minder scherp bent.”

“En daardoor gaan we nu zonder punten terug naar Lokeren. Maar we zullen nu de volgende wedstrijd tegen Waasland-Beveren terug vol voor succes gaan.”

Arbitrage nefast

De arbitrage was wel een reden tot klagen voor de coach van de Waaslanders: “De rode kaart lag in de lijn van de andere beslissingen. Als je ziet dat een verdediger al het duel niet meer mag aangaan”, verwees hij naar de fase waarin Scholz een vrije trap tegen kreeg aan de zestien.

“Of als ze Koen op de enkel trappen en hij krijgt geel”, was Maes ook de fase tussen De Petter en Persoons nog niet vergeten. “Dan weet je het wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties